Osigurajte kuću

Izborite se sa najezdom bubašvaba: Jednostavni trikovi da očistite dom od nezvanih gostiju!

Naravno, uvek možete zvati profesionalce, ali postoje i neki trikovi koje sami možete da uradite i oslobodite se ovih odvratnih buba

Enterijer
Autor:
Izborite se sa najezdom bubašvaba: Jednostavni trikovi da očistite dom od nezvanih gostiju!
Foto: Profimedia

Problem koji muče mnoge. Nepoželjni gosti opsedaju vam kuću. Čak iako vam je dom uvek sređen, niste potpuno bezbedni od najezde bubašvaba. Šta da uradite po ovom pitanju? Naravno, uvek možete zvati profesionalce, ali postoje i neki trikovi koje sami možete da uradite i oslobodite se ovih odvratnih buba.

1. Osigurajte da nemaju pristup hrani.

Pravilo broj jedan u borbi protiv bubašvaba je da nema mrvica i mrlja od hrane, nema ostataka hrane ili otvorenih pakovanja u kuhinjskim ormarima. Takođe, proverite da li su vam kante za smeće dobro zatvorene i očišćene.

2. Namamite ih u zamku.

Vi ste pametniji od bubašvabe! Ako niste pobornik korišćenja insekticida zbog očuvanja zdravlja, probajte sa gelom protiv insekata. Aktivni sastojci namamiće bube dalje od njihovog legla, tako da ih možete ubiti.

Ni ne sumnjate da imaju rok trajanja: Evo koliko često treba da menjate svakodnevne stvari!

foto: Profimedia

3. Naučite gde žive.

Bubašvabe vole tamna i topla mesta pa se najčešće kriju iza aparata, gomila papira i ambalaža, kutija i kanti. Kao što hranu držite zatvorenu, tako možete da zatvorite i sve pukotine i ne ostavljate im mesta za život u kući.

4. Ubijte ih sa bornom kiselinom.

Ova hemikalija nije štešna za ljude, ali može biti efikasno oružje protiv bubašvaba. Pobrinite se da pročitate uputstvo pre upotrebe kako biste postigli zadovoljavajuće rezultate.

5. Šećer i prašak za pecivo su takođe efikasna kombinacija protiv bubašvaba.

Na problematična mesta sipajte mešavinu ova dva sastojka u jednakoj količini (pomešajte 1 kašičicu praška za pecivo i 1 kašičicu šećera) i sačekajte da bubašvabe uginu nakon što je pojedu.

6. Pozovite profesionalce.

Ovo se retko dešava, ali postoji mogućnost da su bubašvabe prenosioci bolesti poput salmonele i ešerihije koli. Ukoliko vam navedene metode ne rade, vreme je da zatražite profesionalnu pomoć koja će vas rešiti nepozvanih gostiju.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs