Zasucite rukave

Prava, zrela žena ovako uređuje dom: Za ovih 8 stvari više nema mesta!

Ako imate više od 30. godina, i vi treba da ih izbacite

Enterijer 15.01.2018. - 09:36h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Kao i za sve ostalo, ukus za uređenje enterijera menja se s godinama. Svi za sebe želimo životni prostor u kojem će nam biti prijatno, ali prilikom njegovog uređenja pravimo greške - zadržavamo u njemu stvari koje je odavno trebalo da izbacimo.

 

Ovaj dekor svi treba da smo prerasli do 30. godine života!

 

1. Pano s fotografijama i isečcima

Mesto mu je u sobi tinejdžera ili studenta, a ne u stanu odrasle osobe. Omiljene fotografije, isečke ili druge uspomene koje ste čuvali na panou zaštitite od prašine okvirima koje ćete potom staviti na zid i napraviti lepu galeriju.

 

2. Prastara sofa

Ako joj je okvir nepopravljivo raskliman, a jastuk skoro pa nevidljiv koliko se stanjio zbog svih ljudi koji su godinama sedeli na njoj, vreme je da ode u zaborav. Zamenite je udobnijim kaučem na razvlačenje koji može da posluži kao pomoćni krevet za goste.

 

10 ključnih pravila: Ovako će vaš stan izgledati kao iz časopisa! (FOTO)

3. "Papasan" fotelje, vreće za sedenje i drugi tinejdžerski komadi nameštaja

Podarite dašak klasike vašem životnom prostoru promenom nameštaja za sedenje. Birajte garnituru ili klasične fotelje jer se na njima lakše sedi i udobnije su.

 

4. Prazne flaše

Mnogi su u studentskim danima imali fazu čuvanja praznih boca ispijenog alkoholnog pića. Ovakve uspomene dugoročno će vam zauzimati previše dragocenog prostora i dosaditi vam, pa reciklirajte stare flaše.

 

5. Raspareno posuđe

Još uvek imate 10 tanjira različitih veličina i boja koje kombinujete sa jednako "šarenim" priborom za jelo? Ostavite ih u 20-im i priuštite sebi dobar set posuđa i pribora koji će lepo izgledati na stolu kada ugostite porodicu i prijatelje.

 

Prozor koji se u dva poteza pretvara u balkon: Dobrodošli u budućnost! (VIDEO)

 

A post shared by @roselynsmith4 on

6. Stara posteljina i peškiri s flekama

Prenamenite ih tako što ćete ih iseći i koristiti kao krpe za čišćenje doma i priuštite sebi novi set posteljine ili peškira.

 

7. Kičasto osvetljenje

Lava lampe ili predmete koji svetle u mraku na vreme pošaljite u penziju ili preselite u dečju sobu, jer im je tamo mesto.

 

8. Neuokvireni posteri i plakati

Plakat omiljenog filma koji već godinama držite na zidu verovatno je već poprilično uništen. Ako ne možete i ne želite da se rastanete od njega, uramite ga. Na taj način ćete ga očuvati i osavremeniti.

 

Jednostavno indijsko pravilo za manje briga, svađa i stresa u kući: Da li ga primenjujete?

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs