Vredi probati

Bacanje soli po kući stvarno pomaže kod 9 problema: Ovo sujeverje treba iskoristiti!

Da li ste znali da so smanjuje nivo vlažnosti u domu kada se koristi na određen način?
Enterijer
16:12h Autor:
Bacanje soli po kući stvarno pomaže kod 9 problema: Ovo sujeverje treba iskoristiti!
Foto: Thinkstock

So se može koristiti u razne svrhe - za čišćenje, kuvanje... Takođe bi trebalo da znate da se so koristila za čišćenje vekovima unutar i oko kuće.

Mnogi ljudi širom sveta koriste so jer je potpuno bezbedna za korišćenje. Nije otrovna, a izuzetno je efikasna, nije skupa i jednostavna je za upotrebu. Definitivno bi trebalo da isprobate ove trikove sa solju.

Drži mrave podaljeMožete koristiti so kako biste odstranili mrave iz svog doma. Ukoliko želite da ih držite podalje od ormarića sa hranom ili prozora, definitivno bi trebalo da isprobate ovaj metod. Uradite sledeće - samo stavite malo soli na okvir prozora ili bilo koju drugu pogođenu površinu. Napomena: so smanjuje nivo vlažnosti u domu kada se koristi na ovaj način. Polira mesing, srebro i bakarTakođe bi trebalo da znate da možete da koristite ovaj jednostavan sastojak za poliranje srebra, bakra i mesinga. Dakle, ukoliko imate ornamente od ovih materijala, isprobajte so, ona će vam pomoći da ih održavate blistavim. So je najjednostavnije nekorozivno sredstvo za ovaj problem. Napravite pastu od soli i sirćeta i istrljajte svoje ornamente njome kako bi se oni sijali nakon ispiranja. Mešavina soli i sirćeta će rastvoriti svaki vid nečistoće.

Lan i voda čine čudo za 12 dana: Kad bi žene znale šta sve može, uvek bi ga koristile!

Čisti prozore u domu i u automobiluUkoliko želite da očistite svoj prozor i rešite se upornih mrlja sa stakla, pomešajte 1-2 kašike soli u 4 litre tople vode. Ovu mešavinu koristite za čišćenje umrljanih prozora, kako i u kući tako i u automobilu. Vaši prozori će ostati čisti duže vreme nakon toka. Čisti odliv od sudopereSamo pomešajte so i toplu vodu i sipajte mešavinu u sudoperu. So će istopiti naslage masti koje zapušavaju sudoperu i stvaraju neprijatan miris.

Podmlađuje kožuSo je takođe odlična za podmlađivanje kože. Sve što treba da uradite jeste da pomešate so i ulje od lavande kako bi ste napravili neverovatan piling. Zatim celo telo istrljajte ovom mešavinom kako biste uklonili nečistoću sa vaše kože. So je odličan piling za kožu jer podmlađuje kožu tako što uklanja mrtve ćelije.

Kod nas raste kao korov: Ovo je najlekovitija biljka na svetu, nema šta ne leči! (RECEPT)

Osvežava boju vašeg kućnog tekstilaDa li ste znali da možete koristiti ovaj sastojak kako biste vratili originalni intenzitet i sjaj boje vaših zavesa i tepiha? So može vratiti njihovu staru boju samo posle jednog pranja. Samo potopite krpu u koncentrisanu slanu vodu i istrljajte njome vaše zavese i tepihe. Ovom metodom možete očistiti mrlje koje je skoro nemoguće ukloniti kupovnim deterdžentima. Odlična je kao lek za zubeUkoliko vas boli zub ili usna duplja, samo rastvorite so u toploj vodi i mešavinu promućkajte u ustima. Ova mešavina je odlična kao vodica za ispiranje usta a ima i laksativni efekat.

Izbeljuje zube i održava njihovo zdravljeTrebalo bi da znate da mešavinom soli i sode bikarbone takođe možete izbeliti vaše zube. Ovu mešavinu možete koristiti kad god poželite jer ne ostavlja loše posledice.

Suši odeću i sprečava sužavanjeMožete koristiti so da biste sprečili sužavanje odeće nakon pranja. Sve što treba da uradite jeste da ubacite malo soli u mašinu prilikom poslednjeg pranja. Ovo je izuzetno efikasna metoda ukoliko veš sušite napolju, na suncu. Vaša odeća će biti meka i čista.

40 sjajnih primena sode bikarbone: Žena uvek treba da je ima pri ruci!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs