Leče i podižu raspoloženje

Bomba kiseonika: Kad ubacite ovu biljku, izbacićete sve otrove iz doma!

Odaberite jednu od ovih 5 biljaka i nemate za šta da brinete
Enterijer
08:56h Autor:
Foto: Profimedia

Biljke utiču na kvalitet vazduha u životnom prostoru. One čiste vazduh od toksina i buđi i stvaraju savršenu životnu sredinu.

 

Ako imate potrebu za podizanjem nivoa kiseonika u vašem stanu ili kući, obavezno u dom unesite aloju.

 

Pročišćava telo i duh: Biljka koju morate da imate u kući!

 

Osim što važi za pravu bombu kiseonika, aloje vera apsorbuje ugljen-dioksid, ugljen-monksid i formaldehid. Jedna aloja ima efekat kao devet bioloških prečišćivača vazduha u konzervi!

 

Pored aloje, možete da odaberet i fikus. Ova biljka je veoma jednostavna za održavanje jer ne traži puno svetlosti, a efikasno čisti vazduh od formaldehida. Ali treba biti na oprezu jer su listovi otrovni, pa nije preporučljivo uzgajati je u kućama u kojima ima dece i kućnih ljubimaca.

 

Bršljan je biljka koju svako treba da ima. Možda vam se čini neverovatno jer je bije glas da je otrovna, ali ona uklanja čak 60% toskina iz vaduha i 58% čestica fekalija u roku od samo šest sati.

 

Sa ovom biljkom nećete pogrešiti: Moćan lek u saksiji, obavezan u svakom domu! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zeleni ljiljan (pauk biljka) ima sposobnost da vrši sintezu u uslovima minimalne osvetljenosti. Odlično apsorbuje toksine iz vazduha - formaldehid, stiren, ugljen-monoksid i benzin. Jedna biljka efikasno čisti vazduh u 200 kvadratnih metara prostora.

 

Estragon (zmijska trava) je skoro neuništiva i odlična je za kuću. Veoma je otporna, treba joj malo svetlosti za fotosintezu. Osim što uklanja toksine, dobra je i za spavaću sobu jer u toku noći proizvodi kiseonik.

 

I ljiljani odlično uklanjaju hemijske otrove iz vazduha. Filtrira formaldehid iz vazduha, kao i trihloretilen.

 

NASA tvrdi da svako domaćinstvo treba da ima između 15 i 18 navedenih biljaka na površini od 500 kvadratnih metara. Pri njihovom raspoređivanju ne treba preskočiti spavaću sobu.

 

Biljka koja rasteruje insekte iz kuće: Prirodni čistač i osveživač vazduha! (FOTO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs