Poučna priča

Dva bolesnika su delila istu sobu: Kada je jedan preminuo, drugi je otkrio tajnu koja će svima promeniti život!

Podelite sreću i učinite nekog srećnim

Zanimljivosti 30.05.2018. - 20:19h Autor: webtribune.rs
Foto: Shutterstock

Dva čoveka, ozbiljno bolesna delila su bolničku sobu. Jedan čovek morao je da sedi na krevetu svakog dana sat vremena kako bi pokušao da prazni tečnost iz pluća. Njegov krevet bio je pored prozora.

 

Drugi čovek morao je da leži sve vreme. Zbližili su se pričom o životu, porodici, detinjstvu, poslu…


Svakog popodneva, kada je čovek pored prozora sedeo, opisivao je svom cimeru šta vidi kroz prozor. Čovek koji je stalno morao da leži počeo je da živi za te trenutke kada je njegov svet bio obogaćen svim opisima stvari koje se dešavaju napolju.

 

Kroz prozor se video park sa predivnim jezerom. Labudovi su plivali u jezeru dok su se deca igrala pored vode. Parovi su šetali držeći se za ruke. Cveće u parku je bilo predivno, a u daljini se video i grad.

 

Dok je čovek pored prozora opisivao sve detalje, drugi čovek bi zatvorio oči i uživao u scenama.

 

Život počinje tek kada prestaneš da ugađaš drugima: Prestani da gubiš svoje ja i dobro razmisli o ovim rečima!

foto: Kurir / Nebojša Mandić

Dani i meseci su prolazili. Čovek koji je morao da leži postao je ljubomoran na svog cimera i poželeo da on dobije mesto pored prozora ne bi li mogao da vidi sve lepote o kojima je čuo. U svojoj očajničkoj želji odlučio je da otruje čoveka pored prozora.

 

Jednog jutra sestra je ušla u sobu i videla beživotno telo čoveka pored prozora. Telo je odneto i ubrzo nakon toga drugi čovek je zamolio da se njegov krevet premesti pored prozora. Sestra je prihvatila, smestila ga i ostavila samog.

Polako i uz veliki napor, ustao je da pogleda prizor kroz prozor. Video je samo zid.Pitao je sestru šta misli zbog čega je drugi čovek opisivao onako divne prizore.

 

Sestra je odgovorila da je drugi čovek bio slep i da nije čak mogao da vidi ni zid. Rekla je: "Možda je samo želeo da vas ohrabri i učini srećnim".

 

ZAKLJUČAK:

 

Velika je sreća u tom da učinite nekog srećnim, bez obzira u kojoj se situaciji nalazili. Kad delimo tugu upola je lakše, ali kad delimo sreću upola je veća. Ako želite da se osećate bogatim, izbrojte sve stvari koje imate, a novac ne može da kupi.

 

Ne budite ljubomorni na druge ljude, već radite na sebi. Podelite sreću i učinite nekog srećnim. U suprotnom naći ćete se ogorčeni i sami pred zidom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...