ISPRAVKA

Doktor Simoncini koji je tvrdio da se rak leči sodom bikarbonom, optužen za ubistvo i tešku prevaru

Doktor Simoncini preko dvadeset godina uspešno leči pacijente od svih tipova raka

Medicina
13:28h Autor:
Doktor Simoncini koji je tvrdio da se rak leči sodom bikarbonom, optužen za ubistvo i tešku prevaru
Foto: Printscreen/ Youtube/ Marianela Montenegro

“Mi moramo dokazati da je savremena onkologija nesposobna da odgovara na pitanja i potrebe onih koji su oboleli od raka i zbog toga je naša moralna i etička obveza da pokušamo da pronađemo pravo rešenje za najteže i najbolnije bolesti našeg vremena”, govorio je dr Tulio Simoncini koji je tvrdio da je rak obična gljivica koja se lako leči sodom bikarbonom.

Simoncini se zbog ovakve prakse više puta našao na sudu, svaki put zbog smrti pacijenata koje je “lečio” ubrizgavanjem smese vode i sode bikarbone u tumornu masu, zbog čega je izgubio i dozvolu da se bavi lekarskom praksom u Italiji.

Tulio Simoncini je prvi put izveden na sud u Italiji, 2003. godine, nakon smrti troje ljudi koje je “lečio”. U sva tri slučaja, radilo se o malignim oboljenjima u finalnom stadijumu, koje više nije bilo moguće izlečiti. Simoncini, koji je tada radio kao klinički onkolog, uveravao je pacijente da ih može izlečiti ubrizgavanjem sode bikarbone. U prvom slučaju, jednu takvu “terapiju” je naplatio 400 evra. Pacijent je umro dan kasnije. U druga dva slučaja, “terapija” je trajala nešto duže, te su Simoncini i njegov brat, koji mu je bio asistent, naplatili ukupno 15.000 evra od dve pacijentkinje. Obe su podlegle bolesti tokom trajanja “tretmana”.

Detalji o suđenju mogu se pronaći u izveštaju lista “Corriere Della Serra” iz maja 2006. godine o ishodu sudskog postupka koji je pokrenut protiv Simoncinija. U izveštaju se navodi:

"Tri smrtna slučaja, koja su dovela do podizanja optužnice protiv onkologa Tulija Simoncinija za ubistvo i tešku prevaru, desila su se 2002. godine. Prvi je bio smrt Massima Civette (34), koji je imao tumor creva, 8. februara. Prvog marta, od adenokarcinoma je umrla Maria Grazia Canegrati, a 15. novembra od raka pluća je umrla Grazia Cicciari di Milazzo, obe u Milanu. Simoncini je ostao bez lekarske dozvole nakon što je utvrđeno da je pacijente “lečio” ubrizgavanjem vode i sode bikarbone.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs