Trikovi profesionalaca

Kako se pravi savršen cvetni aranžman: Kao iz najskuplje cvećare!

Ukras za vaš dom ili upečatljiv poklon - sami odaberite
Enterijer
12:32h Autor:
Kako se pravi savršen cvetni aranžman: Kao iz najskuplje cvećare!
Foto: Thinkstock

Proleće je na vratima, a sa njim i obilje šarenog i mirišljavog cveća.

Donosimo vam nekoliko trikova kako da ove godine bez imalo muke složite predivne aranžmane i ukrasite svoj dom:

1. Tajno oružje svakog profesionalnog aranžeraAko ste ikad probali da aranžirate cveće u širokoj posudi, sigurno vam se dogodilo da se s vremenom sve cveće nagnulo na jednu stranu i sav vaš trud izgledao jadno. Ono što niste znali jeste da cvećari u ovakvim situacijama obilno koriste selotejp. Napravite uzorak šahovske ploče na tegli ostavljajući dovoljno prostora između traki selotejpa za umetanje cveća. Pre lepljenja obavezno sipajte vodu u posudu, jer nakon završetka aranžmana je veoma teško promeniti vodu za cveće.

10 smrtonosnih sobnih biljaka: Ni pod razno ne smete da ih držite u kući!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Zamaskirajte stabljike cvećaUzmite velike pljosnate listove, na primer od Aspidistre i umotajte ih sa unutrašnje strane prozirne vaze. Na ovaj način ćete sakriti peteljke cveća i dodati aranžmanu odličan efekat.

3. Agrumi i cveće - zašto da ne?Ovaj trend je danas jako popularan i mnogi popularni aranžeri često kombinuju dve prozirne vaze, gde u prostor između spoljašnje i unutrašnje vaze ubacuju isečene kriške limuna, pomorandže ili čak komade grejpa, koje potom zaliju svežom vodom. U unutrašnju vazu stavite cveće, ako je šireg otvora koristite prethodni trik kako biste cveće namestili.

Svaka Srpkinja mora da ima ovu biljku: Čuva kuću od zla, garantuje srećan brak!

4. Zaštitna folija sa mehurićima u ulozi brodićaKad kupujete lomljive stvari u prodavnici, često će vam ogledalo, vazu ili nešto treće zamotati u plastičnu foliju sa mehurićima za zaštitu. Taj komad folije vam može poslužiti kao brodić. Prvo foliju isecite na kvadratiće dimenzija 7cm x 7cm i na sredini probušite rupicu. Kroz tu rupicu provucite stabljiku biljke i stavite je u vazu. Za ovakav aranžman idealne su okrugle vaze, ali uglavnom bilo koja vaza sa širokim otvorom će poslužiti.

5. Okrenite sve naglavačkeZašto unutar vaze mora da bude samo stabljika, zašto ne bi bio ceo cvet? Probajte sa jednim velikim cvetom čije latice će se "gurati" sa vazom ili nekoliko srednjih cvetova, poput suncokreta ili kale.

Norvežani zaludeli svet: Evo zašto njima na krovovima raste cveće! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs