obavezno pročitajte

Prave domaćice znaju ove cake: 5 pravila u čišćenju sa kojima se prašina neće brzo vratiti!

Brisanje prašine često nam se čini kao uzaludan posao, jer čim se očisti - eto je opet! Ali, ako obratite pažnju na nekoliko stvari, ovo se više nikad neće događati!

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Verovatno ne postoji osoba koja uživa u brisanju prašine, pogotovo kada joj ne ide od ruke da je se potpuno reši. Pa i kada uspemo u tome, veoma brzo ceo posao mora da se ponovi. Kako bi prošlo što više vremena između dva čišćenja pripazite na nekoliko stvari. Lako je!


Ne koristite pajalicu

Ona prašinu samo raspršava po kući i nanosi više štete nego koristi. Ako baš morate da je koristite barem je češće perite vodom ili kupite novu.

 

Očistite grejalice i klima uređaje

Ovde se nalazi ogromna količina prašine i vaš posao će kada ih upalite biti potpuno uzaludan. Čistite ih često pomoću usisivača.

Ne brišite "na suvo"

I ova tehnika samo razbacuje prašinu po kući. Važno je da prašinu uklanjate vlažnom krpom, jer će samo tako ostati na njoj.

 

Ne nanosite sprej za poliranje direktno na nameštaj

Na taj način se na nameštaju stvaraju slojevi koji će posle samo skupljati prašinu. Zato sprej obavezno prskajte samo na krpu.

 

Redovno menjajte filter na usisivaču

Oni su napravljeni tako da zadržavaju prašinu, ali ako ih ne menjate neće biti funkcionalni. Radite to nakon svakog usisavanja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...