Savet plus

6 saveta kako da osvetlite taman stan: Prozračnost čak i tokom zimskih dana!

Ukoliko imate osećaj da vas tamni stan guši i krade vam energiju, isprobajte ove savete i unesite sunce u vaš dom
Enterijer 28.09.2016. - 13:19h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Zakoračili smo u jesen, što znači da će do njenog kraja dani biti sve kraći, a dnevno svetlo nestajaće sve ranije. Zbog toga, a i zbog tmurnog vremena koje jesenje doba nosi sa sobom, ponekad će izgledati kao da je pala noć već u poslepodnevnim satima, pri čemu u pomoć ne mogu uskočiti ni prozori zbog nedostatka dnevne svetlosti. Ali uz pomoć sledećih šest saveta, u svoj dom možete uneti dašak svežine i svetlosti pa se tako odupreti mračnom razdoblju koje je ispred nas.

 

1. Svetli tepisi i nameštaj

 

Bela boja je idealno rešenje ukoliko u svoj dom želite uneti dodatnu svetlost, zbog svoje sposobnosti da reflektuje i pojačava svetlost. Iako nije najpraktičniji izbor boje za održavanje, i beli detalji poput jastuka i pokrivača učiniće značajnu razliku u vašem interijeru.

 

2. Ogledala

 

Jedan od najstarijih trikova uz pomoć kojeg sobu možete učiniti vizualno većom i svetlijom je uz pomoć ogledala, ali pritom ne treba preterivati. Dovoljno vidljivu promenu učiniće i ogledalo horizontalnog oblika koje možete postaviti iznad kreveta ili kauča.

 

Unose nemir, nesreću i bedu u vaš dom: Sitnice koje morate da promenite!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Recite "ne" tamnim slikama na zidovima

 

Slike tamnog kolorita na zidovima zasigurno neće pomoći pri unošenju svetlosti u vaš dom, a uz nekoliko radova svetlijih tonova koje ćete postaviti na svoje zidove, učinićete vidljivu promenu koja će goditi i vašem oku.

 

4. Izbacite suvišne detalje

 

Ukoliko vam neki u predmet u interijeru nije neophodan, izbacite ga. Raščistite sve ono čemu ne možete pronaći svrhu ili je nepotrebno, nakon čega će se vaš prostor činiti manje tesnim i bogatijim svetlošću.

 

5. Eksperimentisanje visećim svetljkama

 

Ako vam nedostatak prozora stvara mračnu atmosferu u sobi, do rešenja za taj problem možete doći tako što ćete na zid obesiti viseće svetiljke različite dužine. Nakon što ih upalite, gotovo da i nećete primetiti kako se iza njih ne krije pogled na zelenilo ispred vaše zgrade.

 

6. Ne preterujte

 

Budi kreativni i slobodno eksperimentišite u svom prostoru, ali ne zaboravite kako je moguće i preterati sa unošenjem svetlosti u interijer. Igrajte se s lampama različitih oblika, usmerite svetlost na specifične komade nameštaja ili umetnina i kao i u svemu ostalom - ne zaboravite da budete umereni.

 

Ovo će potpuno promeniti izgled vaše dnevne sobe: A ne košta mnogo! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...