Olakšaće vam život

Ne bacajte staru ambalažu: Iskoristite je ovako i uštedite novac!

Da li ste znali da pomoću kartona od jaja možete da napravite zvučnu izolaciju sobe?
Enterijer 10.09.2016. - 19:12h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Uštedite dragoceno vreme i novac - reciklirajte ambalažu iz frižidera, kupatila i ostave na kreativne načine! Bonus dodatak: smanjite količine otpada i tako doprinesite boljem stanju životne sredine!

 

1. Čak i ako ste potrošili sav maslac, nemojte odmah da bacite njegovo pakovanje. Sačuvajte ga do prvog pečenja kolača, pa ambalažom zamastite tepsiju.

 

2. Kartonska kutija od jaja pravo je vrelo inspiracije za dodatnu upotrebu - možete da je iskoristite za čuvanje sitnih predmeta, iskoristite kao potpalu za vatru ili je zalepiti na zidove i tako napravite zvučnu izolaciju.

 

3. Iskoristite plastične kese iz prodavnice za odlaganje smeća, kao "materijal" za pakovanje stvari ili kao prekrivač za nameštaj i parket kad krečite zidove.

 

Ima platu 30.000, i može sebi sve da priušti: Beograđanka otkriva kako!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Odsecite ivicu omota od računa, pa ga "navucite" preko stranice knjige, i tako označite gde ste stali sa čitanjem.

 

5. Plastične kutije od pakovanog voća ne morate da bacati u smeće nakon što pojedete vitaminske bombice. Iskoristite ih za čuvanje stvari u špajzu, kupatilu ili slično.

 

6. Dobro operite kupljenu ambalažu od hemijskog sredstva za čišćenje sa raspršivačem, pa je potom iskoristite za domaća sredstva za poliranje i čišćenje.

 

7. Mrežica u kojoj se prodaju mandarine ili krompir ima idealnu teksturu za čišćenje tvrdokornih mrlja od vodenog kamenca. Sačuvajte ih i do Vaskrsa za predivnu šaru na jajima.

 

8. Karton od toalet papira i papirnih ubrusa iskoristite kao podlogu za obmotavanje božićnih lampica, kablova i drugih predmeta koji se inače lako zapetljaju.

 

Izbledela crna odeća je prošlost: Trik koji vraća tkanini prvobitnu boju!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...