Uklanja ogrebotine sa diskova

13 neverovatnih primena paste za zube: Jača kosu, čisti zidove, nokte i cipele

Ona hladi opekotine i uništava mrlje sa odeće i tepiha, a njom uredno možete da uklonite neugodan miris belog luka sa vaših ruku
Enterijer
19:34h
13 neverovatnih primena paste za zube: Jača kosu, čisti zidove, nokte i cipele
Foto: Thinkstock

Vratite sjaj predmetima u vašem domu zahvaljujući preparatu koji redovno stoji u kupatilu. Pasta za zube šokiraće vas svojom svestranošću u borbi protiv nečistoće. Ona ne samo da može očisti vašu kosu, kože, ali i zidove, već pomaže i kod problema sa opekotinama. Evo svih 13 primena paste za zube, za koje možda niste znali.

1. Pomaže pri iritaciji kožePasta za zube vam može pomoći da ublažite iritaciju kože prilikom uboda insekata, ili rana i plikova. Ako vas ubode insekt, nanesite malo paste na bolno mesto, pa ćete na taj način sprečiti svrab i otok. Takođe, kada pastu nanesete na ranu ili plik, ona će ih isušiti čime se omogućuje da rane brže zarastu. U ovim slučajevima je najbolje da pastu koristite preko noći.2. Hladi opekotineKod manjih opekotina (bez otvorene rane), pasta za zube može privremeno “ohladiti” bolno mesto. Nanesite je nežno na bolno mesto, odmah nakon “incidenta” – ona će privremeno ohladiti ranu i će sprečiti njeno otvaranje.3. Čisti kožuŽelite da ubrzate zarastanje i nestanak akni i bubuljica? Pre spavanja, nanesite malo paste na dotično mesto – pasta će ubrzati proces isušivanja bubuljice.4. Pastom za čistije nokteZa čistije, sjajnije i jače nokte, jednostavno ih dobro istrljajte (ispod i iznad) pastom za zube i četkicom. Postupak ponavljajte svaki dan.5. Učvršćuje kosuGel paste za zube (uglavnom su dečije) sadrže iste rastvorljive polimere kao i većina gelova za kosu, što znači da se mogu korisiti za učvršćivanje kose. Ako ste ostali bez gela, prebacite se na pastu za zube.

6. Uklanja neugodne mirise

Mirisi belog i crvenog luka, ribe i drugih namirnica zadržavaju se na površinskim ćelijama kože ruku. Pranje ruku pastom za zube uklanja sve tragove neugodnih mirisa.7. Uništava mrljePasta za zube vam može pomoći da uklonite tvrdokorne mrlje sa odeće i tepiha.Za odeću: Nanesite pastu za zube direktno na mrlju, trljajte dok mrlja ne nestane, a zatim perite kao i obično. Imajte na umu da pasta za izbeljivanje može izbeliti i boje na vašoj odeći.

Za tepih: Nanesite pastu direktno na mrlju, zatim dobro istrljajte ribaćom četkom, a zatim odmah isperite hladnom vodom.8. Čisti cipeleOva taktika je najbolja kod patika i kožnih cipela. Kao i kod tepiha, nanesite pastu direktno na mrlju, dobro izribajte pa odmah isperite.9. "Pere" zidoveAko su vam deca “slučajno” išarala zid, na vlažnu krpu nanesite pastu za zube, a potom laganim pokretima izribajte zid.

10. Čisti srebrni nakit

Pasta za zube može vratiti i stari sjaj vašem srebrnom nakitu. Utrljajte je na nakit i ostavite da prenoći. Sledećeg jutra izbrišite nakit čistom krpom.11. Uklanja ogrebotine sa CD-a i DVD-aOvaj “lek” se koristi sa različitim stopama uspeha, ali izgleda da prilično dobro deluje na plitke ogrebotine i mrlje. Nanesite tanak sloj paste za zube na disk i nežno istrljajte, a nakon toga isperite čistom vodom i lagano izbrišite suvom krpom.12. Uklanja nečistoću sa tipki klaviraTipke klavira zadržavaju masti i ulja iz naše kože, koje onda privlače prašinu i prljavštinu. Očistite ih tako da na vlažnu krpu nanesete pastu za zube, pa ih dobro izribajte. Nakon toga, potrebno je da ih još jednom prebrišete, ali ovaj put samo suvom krpom.13. "Glanca" pegluPeglu ćete najlakše očistiti pastom za zube. Nanesite pastu i dobro istrljajte. Nakon toga prebrišite vlažnom pa suvom krpom. Ako ne uspete odmah, ponovite par puta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs