Šta to beše privatnost?

Slike tek rođenih beba odmah završe na Fejsbuku

Kada foto albume, koji izlaze iz mode, zamene društvene mreže, novopečeni roditelji kao da se utrkuju u deljenju fotografija svoje dece
Vaše dete & vi
20:26h
Slike tek rođenih beba odmah završe na Fejsbuku
Još ni ne progledaju, a već su na internetu... Hoće što više lajkova

Roditelji više ne čekaju da njihov mališan napusti bolnicu, već njegovu fotografiju odmah postavljaju na internet.Istraživanje internet stranice Portretista pokazalo je da čak 75 odsto novopečenih roditelja objavi slike svojih beba na društvene mreže, i to odmah nakon njihovog dolaska na svet. Studijom se došlo do podatka i da oko 64 odsto njih postavlja nove fotografije mališana svake nedelje, a tek šest procenata roditelja ne želi na takav način da eksponira dete.

Najpopularnije društvene mreže, koje su bukvalno preplavljene fotografijama dece u najrazličitijim pozama, tokom igre, spavanja, kupanja jesu Fejsbuk i Instragram.

Inače, na pitanja sajta odgovaralo je 2.400 roditelja dece uzrasta do pet godina. Većina njih priznala je da više puta nedeljno dele slike svojih mališana s prijateljima na društvenim mrežama, dok 21 odsto njih to čini nekoliko puta mesečno.

Među razlozima postavljanja fotografija dece na internet roditelji navode pokazivanje bebe udaljenoj familiji i prijateljima, ali to vide i kao način izražavanja svoje ljubavi prema detetu, kao i idealnu lokaciju za skladištenje uspomena otkad albumi više nisu u modi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs