Za siguran korak bez bolova

5 načina da izbegnete žuljeve od novih cipela

Čarape, flasteri i jastučići neke su od stvari koje vam mogu pomoći da sačuvate stopala i zanosno koračate u svojom omiljenoj obući
Nega 28.09.2013. - 19:47h
Foto: Shutterstock

"Ne znam ko je izmislio cipele, ali sve žene ih imaju mnogo", rekla je legendarna Merilin Monro (Marilyn Monroe), ali ma koliko da je ova obuća slatki greh lepšeg pola, cipele često zbog neudobnosti znaju da zadaju glavobolje i žuljeve. Da biste se oslobodile neugodnog osećaja dajemo vam savete kako da ove jeseni sačuvate vaša stopala i uživate u svojim cipelama.

 

 

1. Razgazite cipele kod kuće
Na važan sastanak i celodnevni boravak u kancelariji nemojte da idete u potpuno novim cipelama. Uvek ih razgazite, po mogućnosti, kod kuće.

 

2. Ne zaboravite na čarape
Unihop do kolena je nekada neophodan kako vam nove cipele ne bi napravile problem.

 

3. Prevencija
Oblačite li prvi put nove čizmice, a cipele često znaju da vas nažuljaju, iznad peta nalepite flastere i zabranite mogućnost stvaranja žuljeva.

 


4. Koristite jastučiće

U nove štikle obavezno stavite i prozirne jastučiće za cipele na "kritična mesta".

 

5. Ako su žuljevi već izašli, upotrebite alkohol i iglu
Ako ste, ipak, uspele da dobijete žulj i sada zbog njega ne možete da obujete cipele, probušite ga, ali veoma oprezno. Za to morate da imate čiste ruke i koristite sterilizovanu iglicu, a pre i nakon "zahvata" preko kritičnog područja pređite i alkoholom ili svojim antibakterijskim losionom za čišćenje lica.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...