Za osećaj smirenosti i dobrog raspoloženja

Spavaća soba: 7 boja za opuštanje

Svetlo zelena ima pozitivnu energiju, ljubičasta je kraljevska boja, bela elegantna, a plava pruža osećaj svežine. Nežna i blaga je žuta, dok tirkizne nijanse stvaraju osećaj beskraja i vernosti. Pravi odmor za dušu i oči je boja breskve
Enterijer
20:30h Autor:
Spavaća soba: 7 boja za opuštanje
Foto: Think

Boje su oblik neverbalne komunikacije koja može uticati na raspoloženje, izražavanje emocija i inspiraciju ljudi pa se veoma često preporučuje da, za spavaću sobu, birate boje koje opuštaju. Pogledajte za koje to boje dizajneri enterijera tvrde da poboljšavaju raspoloženje, opuštaju i smiruju.

Svetlo zelenaSvaki put kada budete ušli u spavaću sobu u kojoj dominira ova boja, imaćete osećaj kao da ulazite u šumu koja vam donosi mir. Svetlo zelena boja ima pozitivnu energiju koja se povezuje sa svežinom, prolećem, travom, bujnošću i živahnošću. Upravo zbog navedenih razloga, svetlo zelena je boja koja vam najviše može pomoći da se opustite.

Tamno ljubičastaKraljevska boja. Ljubičasta je dobila elitni status zbog cene i retkosti boje. Osim što ima kraljevski status, ova boja ima i nekoliko drugih značenja, kao što su bogatstvo i prestiž. Ako želite da se osećate nadmoćno, a da istovremeno budete opušteni, tamno ljubičasta je sigurno boja za vašu spavaću sobu.

BelaMožda će vam se činiti da su beli zidovi vaše spavaće sobe “dosadni”, ali verujte nam na reč – oni su apsolutno uvek moderni. Dakle, ako ih već imate, onda ste verovatno i svesni koliko oni deluju elegantno, moderno i šik. U spavaćoj sobi bele boje uvek ćete se osećati opušteno, jer ona odiše čistoćom, besprekornošću i mirom.

Svetlo plavaSvetlo plava boja sobi daje osećaj svežine i prozračnosti. Ona je jedna od onih boja koje zrače energijom, impresivnošću i uzbudljivošću. Svetlo plava boja je odlična za spavaću sobu, jer vam pomaže da se opustite i steknete novu energiju.

Svetlo žutaSvetlo žuta je nežna i blaga boja koja sobi može dati opuštajući osećaj. Pored toga, uvek ćete imati osečaj da je vaša soba okupana sunčevom svetlošću. Pozitivnost, sreća i optimizam su energije koje svetlo žuta boja emituje.

TirkiznaBoja mora čije bogate nijanse izražavaju pozitivne energije beskraja, saosećanja, zaštićenosi i vernosti. Ukoliko volite more, onda je ova boja baš za vas. Svaki put kada uđete u spavaću sobu čiji su zidovi tirkizne boje, vaše telo i duh će se osećati kao da su na moru.

Boja breskveBoja breskve je odlična i zbog toga što vam omogućava da u spavaćoj sobi imate ružičaste detalje. Tamno ili svetlo ružičasta se smatraju agresivnim bojama, ali boja breskve vam omogućava da ih možete bez straha “uneti” u svoju spavaću sobu i to na veoma opušten način. Ova boja je veoma nežna i pravi je odmor, kako za oči, tako i za dušu i telo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs