Zaboravljene igre

Igrarije: Crtajte kredama, pravite mehuriće, umažite se bojom

Da bi se deca zabavila, nije im potrebno mnogo novca, dovoljno je malo pažnje, mašte i doživljaj će biti nezaboravan
Vaše dete & vi
16:44h
Igrarije: Crtajte kredama, pravite mehuriće, umažite se bojom

Naša mašta može svašta

Za dečju radost nije potreban novac, već samo zabava, pažnja i malo mašte. Naravno, nije uvek lako smišljati nove načine zabave koje možete raditi u kući ili napolju, ali načini postoje i nisu ni skupi ni previše zahtevni.

Šaranje kredama

Uzmite šarene krede i crtajte po trotoaru šta god da vam padne na pamet. Samo nikako nemojte zaboraviti da nacrtate školicu i igrajte po poznatim ili svojim pravilima. Deca će uživati u zabavi!

Duvanje balona od sapunice

Duvanje balona od sapunice može biti vrlo zabavno i za decu i za odrasle. U prodavnicama možete kupiti bočice za duvanje balona koje su jeftine, a jednom kad se isprazne, možete ih ponovno napuniti kod kuće deterdžentom za sudove i vodom i ponovo praviti mehuriće.

Slikanje prstima

Ako ste u prostoru u kojem čišćenje boje nije problem, bojenje prstima, posebno predškolskoj deci, može biti vrlo zabavno. Odaberite nekoliko boja, pa im pokažite na koji način treba da crtaju. Sve ostalo prepustite malim umetnicima. Naravno, pazite da boja ne završi u ustima, nosu, očima i ušima.

Napravite predstavu

Ako starija deca koju čuvate imaju razvijeniju maštu i vole da glume, jedna od zanimacija može biti postavljanje kratke predstave. Pronađite zanimljivu priču, napravite kostime i kulise, podelite uloge. To može biti zabava za duži period ako redovno čuvate decu. Na kraju možete izvesti predstavu pred komšijama, dekama i bakama...

Vožnja bicikla

Deca vole da voze bicikl kao i da se voze na njemu. Stavite ih u sedište na svoj bicikl, a veća deca nek se voze na svojim i krenite u avanturu. Vozite se po naselju ili izaberite određenu destinaciju. Naravno, odaberite sigurnu rutu, po mogućnosti po biciklističkim i pešačkim stazama. Prilagodite vožnju starosti dece i na kraju nek ih čeka nagrada, kao što je sok, sladoled ili nešto slično.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs