Jednostavno i lako

Odmor za dušu i telo: 5 načina kako da napravite opuštajući spa centar u svom stanu!

Napravite svoju oazu mira koja će vas, barem na kratko, oporaviti i pripremiti za sutrašnji turbulentni raspored
Enterijer
22:26h Autor:
Odmor za dušu i telo: 5 načina kako da napravite opuštajući spa centar u svom stanu!
Foto: Shutterstock

Gužva, stres, obaveze, rastrzanost i umor svakodnevne su pojave. A sve to najčešće vas "stigne" nakon što pređete prag svog stana, odnosno kuće u kojoj živite. Ako, zbog vremena ili novca, niste u situaciji da često odlazite u spa centar na relaksaciju, lekovite tretmane i masaže, zašto ne biste jedan sličan mali raj kreirali baš u svom domu? Užitak neće biti isti, ali ne znači da ne može biti potpun i okrepljujuć.

Podmladite se bez dinara ulaganja: Masaža lica kašikama daje odlične rezultate! (VIDEO)

1. Ispunite jednu prostoriju ili svoju sobu biljkama

Biljke nisu dobre samo za zdravlje, koncentraciju i pročišćavanje vazduha, već su povezane i sa osećajem sreće i blagostanja, naročito. Postoji mnogo biljaka koje će vas duhovno uzdići, a neke od njih su: bosiljak koji donosi sreću, zaštitu i čistoću; lavanda daje mentalni mir i oslobađa od negativnih emocija, dok jasmin privlači ljubav i novac.

2. Kupite odgovarajući kristal

Tirkizno plavi kristal postavljen u severoistočnom delu kuće izvlači i širi dobre vibracije i energiju. Kako biste poboljšali svoje zdravlje, postavite citrin (žuti kristal) u jugoistočni kutak doma, dok će ljubičasti ametist "isisati" svu negativnu energiju. Rozenkvarc privlači ljubav i treba ga staviti blizu kreveta za spavanje. Žad je zadužen za zdravlje i mudrost, dok crni obsidian skuplja svu napetost i stres ukućana i vaših gostiju.

Koja vrsta alternativne medicine vam odgovara - Škorpiju privlači akupunktura, Lavu pomaže termoterapija!

3. Prigušeno svetlo ili sveće

Jedan odličan primer za energetsko isceljenje je indijska lampa - diya, ali možete koristiti i obične sveće i dekorativne fenjere i lampe koje daju prigušeno, umirujuće svetlo. Ako koristite sveće, preporučuje se da ih bude neparan broj i poželjno je da budu žute ili bele boje.

5 najboljih mirisa za vašu spavaću sobu: Pomoću lavande oterajte stres!

4. Upalite mirišljive štapiće

Za smanjivanje anksioznosti i depresije, koristite mirišljave štapiće koje možete kupiti u indijskim radnjama, i rasporedite ih svuda po stanu.

5. Očistite prostor slanom vodom

Kašičicu soli stavite u bočicu sa vodom u vidu spreja, i njom povremeno čistite prozore, zidove i biljke. Osim što izvlači prljavštinu, slana vodi izvlači i svu lošu energiju iz doma.

Uživajte u svojoj oazi mira svim čulima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs