KAKO SAM IZGRADITI KUĆU OD DRVETA KORAK PO KORAK: Uradite ovo i imaćete letnjikovac na kojem će vam svi ZAVIDETI

Uz nekoliko korisnih saveta možete potpuno samo da napravite predivnu oazu mira u kojoj ćete uživati čitavog leta.

Enterijer
15:23h Autor:
KAKO SAM IZGRADITI KUĆU OD DRVETA KORAK PO KORAK: Uradite ovo i imaćete letnjikovac na kojem će vam svi ZAVIDETI
Kako sam izgraditi kuću od drveta?, Foto: Printscreen/youtube/ Levi Kelly

Sve je primetnije da se ljudi vraćaju prirodi, pa tako i materijalima koje potiči iz nje. A kako nam je leto iza ćoška, mnogu uređuju svoja dvorišta ili placeve iznad grada, pripremajući svoju oazu mira za vreme vrelih dana. Drvene letnje kućice prelepo izgledaju, a toliko su korisne i možete ih napraviti sami. Osim toga, mulitfunkiconalne su, te vam zimi mogu poslužiti za odlaganje baštenskog nameštaja, alata i sličnih stvari.

Mi vam donosimo detaljan postupak za pravljenje kućice od drveta i to korak po korak. Zabavite se, iskoristite slobodno vreme na zanimljiv način, a zauzvrat dobićete novo omiljeno mesto za uživanje i odmor.

1 / 10 Foto: Printscreen Youtube / Quantum Tech HD

Pravilnim izborom vrste drveta, tipa konstrukcija i načina gradnje, drvene strukture mogu da ispune suštinske zahteve savremene održive gradnje, čime se smanjuje i opterećenje životne sredine. Drvo tokom svog rasta isto kao i tokom upotrebe apsorbuje ugljen-monoksid, pa zato tokom prerade zahteva manje energije od ostalih materijala. Gradnja drvetom je brža, energetski efikasnija i ekološki prihvatljivija od konvencionalne izgradnje. Takođe, život u kontaktu sa drvetom ima mnoge benefite, pošto drveni objekti nude visok nivo udobnosti.

Na šta treba da obratite pažnju?

Za gradnju letnje kuće od drveta najbolje je da koristice:

  • bor;
  • jela;
  • ariš.

Osim toga, obavezno obratite pažnju na sadržaj vlage u drvetu. Ako zanemarite ovo pravilo, nakon nekog vremena možete naići na ozbiljno pucanje konstrukcije.

Spajanje drvenih greda možete da uradite na razne načine:

  • trn-utor;
  • na pola;
  • guza;
  • na tiple itd.

Preporučuje da se koristi profilisano drvo, jer se lakše spaja konstrukcija, uvek su precizne dimenzije i mala je šansa da dođe do pucanja. Vrlo je važno da svi drveni elementi budu prethodno tretirani antiseptičkim sredstvima.

Anastasija i njen partern su izgradili prelepu drvenu kuću potpuno sami, a postpupak možete pogledati u videu ispod:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs