AKO IMATE PARČE ZEMLJE NA SELU, NAPRAVITE OVAKVU VIKENDICU: Lako se gradi, još lakše održava, a troškovi su minimalni

Mala kuća na selu za beg od stresa i užurbanog načina života možda je idealno rešenje za većinu nas

Enterijer
Autor:
AKO IMATE PARČE ZEMLJE NA SELU, NAPRAVITE OVAKVU VIKENDICU: Lako se gradi, još lakše održava, a troškovi su minimalni
Foto: Printscreen/youtube/

Srbi su oduvek voleli velike kuće, trospratnice, u koje staje nekoliko generacija. Međutim, vremena su se promenila, pa su danas roditelji mahom ostali sami u tim velikim kućama. Problem velikih kuća je pre svega zahtevnost u smislu novca. Mnogi će reći: "Kuća je rupa bez dna" Onaj momenat kada ti se učini da si je sredio i završio, "otvore" se novi poslovi i zahtevi za renoviranjem.

Zbog tih ogromnih kuća u gradovima, svi smo zanemarili našu dedovino na selu. Često su tamo kuće koje nisu useljive ili posedujemo prazne njive na koje odlazimo jednom godišnje.

Kako biste maksimalno uživali u parčetu zemlje na selu, predlažemo da primenite jedan američki sistem - život u malim kućama.

Kuća
foto: Printscreen/youtube/

Oni ove kućice prave od transportnih kontejnera, ali realno je da mogu da se naprave i od cigle. Kad iskopate taj temelj i počnete gradnju bitno je na umu imati jednu stvar: za sreću je potrebno malo.

Nemojte da se zaboravite pa se opet upustite u veliki projekat kuće sa nekoliko soba. Dovoljno je da na selu imate vikendicu sa jednom spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom.

Sve ostalo je suvišno.

Kao primer vam predstavljamo kuću jednog američkog para koji je svoje parče raja napravio od kontejnera, a sve u želji da žive bez hipoteke, kredita i velikih izdataka.

Pogledajte kako izgleda njihov dom:

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube/

A priču o njihovom životu i šta ih je nateralo da naprave ovaj svoj mali dom, pogledajte u videu ispod teksta:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs