5 MESTA U DOMU NA KOJEM PO FENG ŠUIJU NE SMETE DRŽATI VODU: Privlači lošu energiju i škodi zdravlju!


Prema feng šui verovanju voda je uvek Yang, a spavaća soba treba više biti Yin. To je razlog zašto je u toj prostoriji nije preporučljivo držati - šteti zdravlju i bračnim odnosima.

Enterijer
Autor:
5 MESTA U DOMU NA KOJEM PO FENG ŠUIJU NE SMETE DRŽATI VODU: Privlači lošu energiju i škodi zdravlju!
Foto: Shutterstock

U domu je dobro imati vodu u nekoj posudi ili nešto što je simbolizuje kao, recimo, slika na kojoj se vidi jezero. Nedostatak njene energije ispoljava se kao nedostatak novca, problemi s poslom i druge poteškoće u životu.

Ali, ako je njena energija previše intenzivna, tada ljudi postaju neodlučni, što opet nije dobro. Važno je imati balans jer je voda jedan od najmoćnijih elemenata, blagotvorno deluje u malim količinama i pogubno u prevelikim.

Kao prvo, sva voda koju držite u domu mora biti bistra i sveža, a idealno je ako teče i žubori. To može biti akvarijum, fontana, jezerce, vaze sa cvećem...

Takođe, nitna je i lokacija na kojoj se nalazi u domu!

Donosimo vam mesta na kojima vodu ne treba držati.

S desne strane ulaznih vrata

Znači, kada stanete iznutra licem okrenuti prema ulaznim vratima, voda vam ne sme stajati s desne strane jer to priziva lošu energiju na vašu porodicu i ljubavnu vezu. Na primer, ako u kući postoji oženjen muškarac, ova loša energija mogla bi da ga vodi ka prevari.

Idealno bi bilo imati malu fontanu s leve strane ulaznih vrata, nekoliko metara od njih kako bi uvek tekla prema domu, a ne od njega, to je dobro za prizivanje pozitivne energije.

Voda u spavaćoj sobi

Prema feng šuiju voda je uvek Yang, a spavaća soba treba više biti Yin. To je razlog zašto je u toj prostoriji nije preporučljivo držati - šteti zdravlju i bračnim odnosima. Čak ni slika s motivima vode nije poželjna u spavaćoj sobi.

voda
foto: Shutterstock

Iza leđa

Takođe, vodite računa da vam voda ili slike sa vodom ne stoje iza leđa tamo gde boravite tokom dama. Na primer, iznad kauča na kojem sedite ili mesta na kojem sedite i nešto radite. To se ne odnosi na slavine i vaze.

Ispod stepenica

To je još jedna lokacija u domu gde ne treba držati vodu, jer tako simbolički gazite po blagostanju i bogatstvu i tako te važne stavke u životu omalovažavate. Na taj način odbijate od sebe i jedno i drugo.

I ustajala voda donosi lošu energiju

Pripazite da u kući nemate ustajalu vodu, zamućenu ili vodu koja ima neprijatan miris.

Redovno menjajte vodu u vazi sa cvećem, u akvarijumu.. i pripazite da vam negde ne stoji zaboravljena čaša vode, prenosi Atma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs