FENG ŠUI

VEROVANJE KAŽE: Ako ove predmete unesete u kuću, sreća će vas pratiti u stopu!

Ukoliko ove predmete nemate u svom domu, obavezno ih nabavite već danas

Enterijer
Autor:
VEROVANJE KAŽE: Ako ove predmete unesete u kuću, sreća će vas pratiti u stopu!
Foto: Shuterstock

U svakom domu bi trebali da se nađu ovi predmeti. Prema pravilima feng šuija, oni donose sreću i protok pozitivne energije. Proverite da li imate ovih 6 u svom domu. Ako je odgovor ne, obavezno ih nabavite.

1. Potkovica

Možete da ih pronađete svuda, a verovatno ste ih kod nekoga u kući i videli, ali da li znate zašto se smatraju amajlijama sreće? Tradicija seže još u davnu Irsku i njihove legende i priče.

Neki kažu da će ona isterati sve loše iz kuće, a neke legende tvrde da će držati zle ljude podalje. Šta god da je istina, postavite je iznad ulaznih vrata kako bi štitila domaćinstvo.

Detelina, Sujeverje, Potkovica
foto: Shutterstock

2. Simboli kornjače

Baš kako se u Irskoj veruje da je potkovicu dobro imati u kući, tako se prema pravilima feng šuija veruje da kornjača štiti dom i veoma je jak simbol. Bilo da se radi o pravom oklopu kornjače ili plastičnoj verziji, ona bi trebalo da bude jak čuvar doma, a stavlja se kod ulaznih vrata.

3. Bambus

Kineska kultura objašnjava bambus kao biljku koja je integralni deo svakog doma. Kako bi dobra energija kružila , ova biljka mora da zauzme mesto u vašem domu. Savet je da se čuva u dnevnom boravku.

4. Crvena boja

Crvena boja se u nekoliko kultura povezuje sa dobrom srećom. Kinezi Novu Godinu uvek čekaju obučeni u crveno i u crvene koverte stavljaju novac. U Indiji mnoge mlade nose crvene haljine kao simbol čednosti i prosperiteta. Vaza ili tepih u crvenoj boji biće dovoljni da vas zaštite.

crveni zid, spavaća soba, Feng šui
foto: Shutterstock

5. Žir

Bilo da ga držite u posudi ili na prozoru, prema tradiciji severnih zemalja Evrope on će vas štititi i dati vam snagu jaku kao drvo na kojem žir raste.

6. Simbol svinje

Svinja je simbol dobre sreće, blagostanja i dobre energije.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs