INSPIRACIJA

ODLUČILA DA SREDI SVOJU KUĆU NA PLAŽI: Najuspešnija dizajnerka enterijera otkriva tajne svog zanata!(FOTO)

Keli Verstler je savremena dizajnerska velesila, ova dizajnerka se nonšalantno poigrava sa trendovima u svetu enterijera nekako uspevajući da ostane korak ispred svih.

Enterijer
Autor:
ODLUČILA DA SREDI SVOJU KUĆU NA PLAŽI: Najuspešnija dizajnerka enterijera otkriva tajne svog zanata!(FOTO)
Kelu Verstler, Foto: Instagram / Melbournehairblogger

Za te suptilne zaključke najbolja ideja je da proučite prostore koje je dizajnirala za sebe i svoju porodicu kao što je ova kuća na plaži u Los Anđelesu.

Kuća je originalno sagrađena 1953. godine i prostire se na tri parcele što ju je od starta činilo retkom nekretninom, uz to se svojim retro izgledom isticala u komšiliku u delu Broad Beach gde su uglavnom sve kuće modernijeg izgleda. Ova kuća ima četiri spavaće sobe, veliku baštu sa zadnje strane i prostran dok koji direktno izlazi na plažu i pruža nesmetani pogled na okean. Takođe, kuća ima i „holivudski pedigre“ sagradio ju je Frenk A. Garbut suosnivač studija Paramount Pictures za svoju ćerku, a kasnije ju je otkupio glumac Kerol O Konor zvezda sitkoma „All in the Family“. No, uprkos svemu tome kuća je provela tri godine u oglasnim stranama pre nego što ju je Keli pronašla i dala zanimljivu ponudu.

Ona je bila u potrazi za kućom gde bi sa porodicom provela mesece pandemije i ostala je očarana originalnom arhitekturom, velikim prozorima i savršenom lokacijom. Pronašla je vlasnika i predložila mu je da kuću iznajmi na nekoliko meseci, a da za to vreme on i dalje može da je pokazuje potencijalnim kupcima. Iako je znala da se radi o limitiranom periodu koji će provesti u ovoj kući Keli se bacila na posao i renovirala je sve što je mogla.

Izbacila je čupavi itison i dosadan nameštaj i uselila je evropske komade u stilu šezdesetih koji izgledaju kao stvoreni za unutrašnjost kuće čiji su zidovi prekriveni drvenim panelima i gde postoje japanska vrata i plafoni.

Ipak, ona je svesna da je ključ svakog privlačnog enterijera koji ima ono nešto u balansu i kombinovanju različitih uticaja.

Ono što je svemu dalo kul notu jeste obilno korišćenje biljaka u prostoru. Tropske biljke stavila je u moderne saksije i pozicionirala ih je u najosunčanije delove. Trpezarija je praktično „zatrpana“ rastinjem koje daje živost drvenom stolu i stolicama. Kada su otvoreni prozori i struji povetarac sa okeana, brišu se granice između unutrašnjosti i spoljašnosti.

Ovaj enterijer predstavlja ozbiljnu kombinaciju stilova, ali zapravo se naslanja na prethodni rad dizajnerke. Na primer, njena kuća u Los Anđelesu je uređena u španskom kolonijalnom stilu i potiče iz 1926. godine ima sličan boho duh i intimnu atmosferu. Kako je enterijer posebno osmišljavala za dane pandemije i karantina sve je okrenuto ka nameštaju idealnom za odmor, ali i zabavu. Naravno, kako je morala da radi od kuće postoji i opremljena kancelarija u kojoj dominira zeleni mermerni sto, ali je ovu prostoriju tokom tih meseci koristila samo dva puta nedeljno. Zbog toga što nisu očekivali goste, mesta za sedenje u dnevnoj sobi ima malo, odnosno taman toliko koliko je bilo potrebno Keli i njenoj porodici koji su u boravku sedeli uveče kako bi igrali karte i društvene igre.

Kasnije se pokazalo kako kuća ima i drugih vrlina koje su probudile nova interesovanja, zbog kuhinje koja je otvorena ka trpezariji Keli se zabavljala i kraj šporeta kroz eksperimente sa hranom.

U baštu je dodala mrežu za odbojku, ali i odvojeno mesto za logorsku vatru što je zabavilo njene sinove koji nisu išli u školu, niti su mogli da se druže sa drugarima.

Magija koju Keli nosi sa sobom vro brzo je urodila plodom, čim su se pojavile fotografije kako prostor sada izgleda kuća je za samo mesec dana pronašla svog kupca, programera koji voli da surfuje i kog je inspirisala njena vizija da sačuva i obnovi građevinu u stilu šezdesetih godina prošlog veka. Novi vlasnik će dodatno doterati samo toalete i pozabaviti se dvorištem, iako je Keli po odlasku odnela svoj nameštaj to mu nije smetalo. Kako je dizajnerka rekla uživala je u prilici da staroj kući pruži malo pažnje i svetu pokaže njen pun potencijal kroz kreiranje nove atmosfere. Odlična lekcija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs