prelepo

PRIKUPITE IDEJE ZA UREĐENJE ŽIVOTNOG PROSTORA: Zavirite u ovaj savršen Skandinavski stan! (FOTO)

Skandinavski pristup uređenju enterijera vrlo je popularan upravo zbog svojih minimalističkih principa, svetlih boja i svežine kojom odišu detalji. Često na Instagramu pronalazimo inspiraciju kada je u pitanju uređenje doma, a ovaj profil možda inspiriše i vas na neke promene.

Enterijer
Autor:
PRIKUPITE IDEJE ZA UREĐENJE ŽIVOTNOG PROSTORA: Zavirite u ovaj savršen Skandinavski stan! (FOTO)
Instagram / haus_tannenkamp, Foto: Instagram / haus_tannenkamp

Bliži nam se lepo vreme koje sa sobom nosi i promene u našim domovima. Krenućemo s velikim spremanjima i reorganizacijom prostora, a često možemo promeniti ambijent s nekoliko malih detalja. Skandinavski stil odiše prefinjenošću upravo zbog tih detalja. Svetle boje, kako na zidovima tako i na nameštaju daće prostoru otvorenost i prozračnost, a sitni minimalistički detalji taj dizajnerski dodir. Pletene korpe i cveće u interesantnim vazama, uneće dašak prirode u vaš dom, a minimalistički posteri na zidu pretvoriće vašu dnevnu sobu u pravu malu galeriju. Važno je da vašem prostoru osigurate dovoljno svetla, a ako to i nije potpuno moguće ogledala će vam u tome pomoći. Kada su u pitanju zavese i posteljine, neka i one budu svetle, boje peska ili blagih zemljanih tonova. Što više prirodnih materijala, to bolje. Drvene grede, mali stolovi i jednostavne metalne konstrukcije odlike su tog skandinavskog stila.

Poigrajte se lampama i svećama jer je upravo ta blaga svetlost odlika svakog udobnog doma. Važno je i dobro organizovati prostor, a tu su idealna pametna rešenja za odlaganje. Veliki mekani tepisi, ćebići i jastučići nezaobilazni su detalji koji će svakom domu dati toplinu. Na kraju nemojte zaboraviti svojim biljkama osigurati dobro mesto u stanu, a izaberite one koje će najbolje odgovarati vašem tempu života. Inspirišite se ovim Instagram profilom i već ovog proleća krenite u preuređenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs