predlozi za uređenje enterijera

UNESITE U SVOJ DOM DAŠAK VINTIDŽ STILA: 8 saveta za savršen šoping na BUVLJAKU! (FOTO)

Za stilizovanje svog doma ne morate potrošiti čitavo bogatstvo. Pravo blago možete pronaći na buvljacima!

Enterijer
Autor:
Foto: Profimedia

Ovi neobični vintidž komadi učiniće da vaš enterijer izgleda neobično i jedinstveno.

Zašto volimo predmete sa buvlje pijace?

Dekoracija predmetima sa buvlje pijace nudi širok spektar stilskih mogućnosti. Možete pronaći vintage predmete koji odgovaraju modernim, retro, ​​rustičnim enterijerima i kolibama. Pronađite predmete koji se uklapaju u vaš lični stil i dajte svom domu lični, jedinstveni pečat.

Starinski ćilimi

Starinski ćilimi, poput onih koji se mogu naći na buvljoj pijaci, mogu nositi svoju priču i istoriju. Međutim, nisu napravljeni samo za pokrivanje podova. Koristite prostirke kao tapiserije, za pokrivanje starih jastuka, prekrivanje nameštaja ili preko stolova.

Uramljene vintidž slike

Vintidž slike, često dostupne na buvljacima mogu da ulepšaju svaki prostor. Pronađite slike i fotografije, a možda i ramove, malo ih očisitte čak i ofarbajte i okačite na jedan deo zida što više različitih varijatni.

Vintidž limenke

Starinske limene posude pronaći ćete u skoro svakoj antikvarnici ili na buvljaku. Izrađuju ih često u živopisnim bojama i sa vintidž ilustracijama. Koristite stare limenke u kancelariji ili kao dekoraciju za švedski sto. Postavite limenke na poslužavnik da bi predmeti bili grupisani i samim tim upečatljiviji.

Kombinujte vintidž sa modernim

Vintidž predmete kombinujte s novim za dekoraciju koja se čini personalizovanom i jedinstvenom. Okačite uramljene fotografije u svojoj sobi koja je opremljena modernim komadima poput jastuka sa savremenim dezenom i zavesama od damasta. Na taj način unećete retro duh u svoju moderno opremljenu sobu i daćete joj toplinu.

Izlaganje predmeta

Razmišljajte izvan okvira kada je u pitanju izlaganje predmeta. Izložite vintage predmet na sasvim neočekivanom mestu, npr. staru igračku upečatljive boje stavite na orman u kome se nalaze predmeti od porcelana i razbijte monotoniju. Potražite predmete na buvljoj pijaci koji su na neki način vaš odraz ili imaju zanimljivu istoriju vezanu za vas lično, a zatim ih postavite na vidno mesto i oni će pričati vašu priču umesto vas.

Starinski nakit

Starinski nakit, torbice i šalovi mogu poslužiti i kao aksesoari ali i i kao dekor. Okačite ove predmete o viseći pano da biste transformisali inače običan i dosadan zid u spavaćoj ili nekoj drugoj sobi.

Mali prostori

Ispunite male prostore predmetima sa buvljaka da biste potencijalno izgubljenom prostoru dali kreativnu funkciju. Ormar za kapute pretvorite u bar za zabavu gostiju. Nabavite vintidž kofere, preko njih stavite poslužavnik i naređajte predmete kupljene u antikvarnici. Bićete oduševljeni rezultatom. U skladu sa temom, starinske tapete naglašavaju mali prostor i daju mu osećaj jedinstvenosti i kreativnosti.

Vintidž rasveta

Industrijska rasveta koja se nekada koristila u skladištima ili ambarima danas može pronaći novu funkciju u domovima. Potražite metalik nijanse i jarke boje. Ako lampa više ne radi kako treba, i dalje možete da je popravite ili nađete nekoga ko može da prespoji žice.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...