SAVET STRUČNJAKA

KAKO DA MALI STAN IZGLEDA VIZUELNO PROSTRANIJE: Trikovi iskusnih dizajnera koji provereno pale! (FOTO)

Uz male cake stvorite iluziju većeg životnog prostora

Enterijer
Autor:
KAKO DA MALI STAN IZGLEDA VIZUELNO PROSTRANIJE: Trikovi iskusnih dizajnera koji provereno pale! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Bez obzira na kvadraturu stana ili kuće, čini se da nam je uvek potreban neki kvadrat više. Kreativnost i nekoliko ideja dovoljni su da promenite izgled svog stana i stvorite iluziju većeg prostora. Evo i kako:

Pažljivo birajte svaki komad nameštaja

Nemojte kupiti prvu stvar koju vidite u prodavnici. Odolite želji da odaberete nešto samo zato što je jeftino. Važno je da u stanu imate nameštaj koji je pre svega funkcionalan. Uredan stan deluje prostranije, pa se potrudite da nađete mesto svim onim sitnicama koje svakodnevno premeštate sa stola na fotelju i ugaonu garnituru. Knjige, daljinski upravljači, šnale za kosu i sve ostale drangulije zaslužuju svoje stalno mesto. Stočić sa prostorom za skladištenje može biti rešenje za sve ono što pravi nered i zauzima prostor.

Zidne police

Zidne police su mnogo više od nekoliko paralelno postavljenih dasaka. Odaberite neku koji ima nesvakidašnji oblik i iskoristite je za držanje stvari koje često koristite. Nemojte zatrpavati stan ukrasima koji skupljaju prašinu, dragoceni prostor iskoristite za nešto što vam je zaista potrebno.

SEDAMDESETE SU HIT U ENTERIJERU: 5 načina da ulepšate dom retro detaljima! (FOTO)

Sklopivi nameštaj je uvek dobar izbor

Ukoliko vam je stan skučen, ne libite se da kupite stolice na rasklapanje koje ćete koristiti onda kada imate goste. Možete ih držati na terasi i koristiti po potrebi, a nema razloga da zauzimaju mesto u trpezariji onda kada ste sami. Pođednako su praktični i stolovi na razvlačenje, posebno ako volite da pripremate večeru za veće društvo.

Stan će izgledati veći ako izbegnete zidove tamnih boja

Loše osvetljenje i tamni zidovi učiniće da prostor izgleda znatno manji. Potrudite se da zavese budu prozirne, kako bi što više dnevne svetlosti obasjalo prostorije. Dobro osvetljenje ima važnu ulogu u tome kako ćemo doživeti kuću ili stan.

BIBLIOTEKA U TRPEZARIJI, POVRATAK TAPETA, DETALJI U PLAVOJ BOJI: Upoznajte nove trendove u uređenju enterijera! (FOTO)

Nabavite ogledalo

Ne zaboravite da u dnevnu sobu ubacite ogledalo. To je stari trik kojim se može vizuelno povećati prostor i stvoriti iluzija širine. Naravno, ako je stan neuredan, ogledalo će učiniti da haos bude duplo primetniji. Ogledala su veoma praktična i u uskim hodnicima, kada reflektuju osvetljenje i čine da prostor bude manje mračan.

IMATE PRELEPE TANJIRE KOJI SAMO SKUPLJAJU PRAŠINU? Iskoristite ih ovako i ulepšajte svoj dom! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs