Obratite pažnju

11 stvari zbog kojih vaše kupatilo izgleda užasno: Ove greške pravimo svi!

Prosečna osoba tokom života provede skoro 92 dana u kupatilu. Stoga je prirodno da kupatilo bude prostorija u kojoj je lepo boraviti

Enterijer
Autor:
11 stvari zbog kojih vaše kupatilo izgleda užasno: Ove greške pravimo svi!
Foto: Profimedia

Neka kupatila mogu biti čista i bezprekorna, ali zbog ovih 11 stvari izgledaju zapušteno:

1. Plastične zavese za kupatilo

Ako ih imate, morate da znate da izgledaju jeftino. Vodootporne tkanine su bolja mogućnost.

2. Premalen lavabo

Shvatamo da su pojedina kupatila mala pa su zbog toga osuđena na malene lavaboe, ali ovo može da bude veliki problem. Zbog toga što su lavaboi mali, svako pranje ruku završi tako što pola kupatila bude mokro. U mokrom kupatilu se oseća vlaga, razvija se buđ i prašina se lepi za pod.

3. Sukob boja u kupatilu

Zidovi plave boje, pločice roze, a pod braon....

Savet stručnjaka je da izbegavate blago žute ili braon tonove, jer oni stvaraju pogrešne asocijacije. Nema potrebe da se bojite bele boje. Hoteli najčešće biraju belu boju za kupatila jer ona asocira na čistoću.

4. Tepih tamo gde ne treba da bude

Tepisi uopšte nisu dobra ideja za kupatila, jer su "magnet za vlagu i buđ". Ako želite da vam kupatilo bude čisto, wc šolja mora biti bezprekorna. Nema potrebe da na nju kačite navlake kojima tamo nije mesto.

5. Loše osvetljenje

Niko ne voli biti u malom zatamljenom prostoru, a vaše kupatilo ne mora biti takvo. Dizajneri savetuju da ne štedite kada je svetlost u pitanju. Osim velikog prozora, koristite i nekoliko vidova osvetljenja kao što su led lampe za šminkanje i brijanje, kao i glavno svetlo koje mora biti dobro.

6. Neuredan stalak za peškire

Ako nemate dovoljno prostora za sušenje peškira, taj stalak na kome stoje može izgledati neuredno. Savet je da se opredelite za vertikalne police na kojima će stajati uredno složeni peškiri. Drugi savet je da se postave vešalice na zadnji deo vrata, na kojima će se kačiti korišćeni peškiri.

7. Ako nemate dovoljno mesta za toaletne potrepštine

Napravite ormarić čija će prednja strana biti ogledalo. Neka iza bude prostor za odlaganje šminke, četki, presa za kosu i drugih stvari.

8. Izložene cevi

Ako su u kupatilu vidljive cevi za vodu i odvodne cevi, tu nema harmonije prostora. Vaše kupatilo mora da izgleda vrhunsko, što znači da morate da sklonite cevi iz vidokruga.

9. Lepljiva prostirka za kupatilo

Za kupatilske prostirke su prihvatljive samo one napravljene od pamuka. Lepljive prostirke su možda efikasne jer sprečavaju klizanje, ali nikako ne upijaju vodu, pa se na kopatilskom podu može stovriti budž.

10. Mala ogledala

Ako u kupatilo idete da se sredite, to znači da morate da imate odgovarajuće ogledalo u kojem ćete se videti.

11. Mrtve biljke u kupatilu

Kad birate biljke za kupatilo morate se raspitati koje cveće voli vlagu i slabo osvetljenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs