korisno

9 neprocenjivih kuhinjskih saveta: Uz pomoć ovih trikova bićete najbolja kuvarica!

U nastavku pročitajte korisne savete koji će vam pomoći da lakše pripremite obrok

Enterijer
17:15h Autor:
9 neprocenjivih kuhinjskih saveta: Uz pomoć ovih trikova bićete najbolja kuvarica!
Foto: Shutterstock

Svaka domaćica zna da prilikom čišćenja i pripremanja namirnica za ručak može da naleti na određene "zamke" koje će joj ne samo otežati posao u kuhinji, već i pokvariti ukus hrane.

Zato, postoje trikovi koji će vam pomoći da izbegnete moguće neprijatnosti.

Čišćenje krljušti ribe

Ribu ćete lakše očistiti od krljušti ako oštricu noža uvaljate u so, a možete i celu ribu posuti solju. Na taj način ćete prekriti sluz i riba vam neće kliziti iz ruku.

Rešite se neprijatnog mirisa

Svi znamo koliko je riba zdrava i ukusna, ali njen miris prilikom prženja nije primamljiv. Zato na šporet stavite posudu s mešavinom vode i sirćeta da lagano isparava neko vreme.

Lepe, svetle dunje

Kad pripremate kompot ili pekmez od dunja, očišćene kriške odmah stavljajte u posudu s hladnom vodom u koju ste ulili malo vinskog sirćeta. Na taj način dobićete fino iseckano voće koje neće pocrneti.

Recite zbogom suzama dok seckate luk

Svi znamo koliko čišćenje luka može biti neprijatno zbog suza koje izaziva. Ali postoji jedan trik uz pomoć kojeg ćete sprečiti plakanje.

  • Glavicu luka stavite u vrelu, potom u hladnu vodu i tek onda cekajte!

Fantastični trikovi koji sigurno pomažu: Ovako ćete usporiti truljenje banana!

foto: Shutterstock

Hleb pomaže da vam ulje ne prska

Ako primetite da pri prženju jela ulje mnogo prska, ubacite u njega komadić korice hleba, kako bi upila vodu. Spas može biti i u dodavanju malo soli.

Duža svežina limuna

Kako bi limun što duže ostao svež i sočan, čuvajte ga u kutiji napunjenoj piljevinom. Vodite računa da se u kutiji međusobno ne dodiruju.

Mali trikovi za savršene palačinke: Sjajni saveti za najlepše testo!

foto: Shutterstock

Sprečite raspadanje šljiva

S obzirom na to da se suve šljivepri kuvanju lako raspadaju, pre kuvanja ih držite potopljene u hladnoj vodi na oko dva sata.

Skidanje ljuske s badema

Bademe ćete najlakše očistiti od ljuščica ako ih “poparite” nad ključalom vodom, te brzo istisnete palcem i kažiprstom.

Ako želite da ih sameljete, dobro bi ih bilo malo prosušite u rerni.

Kako da bademi “ne beže”

Oguljeni bademi su glatki, te ih je teže iseckati jer beže pod prstima i pod nožem. Stoga ih pre seckanja pospite s malo šećera.

Zlatni bjuti trikovi iz kuhinje: Evo kako da oporavite beživotnu i ispucalu kosu za tili čas! (RECEPT)

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs