Banane su kod mnogih jedno od omiljenih voćki jer su bogate hranljivim materijama, pomažu kod varenja i daju osećaj sitosti.
Ali, neki ih izbegavaju jer prebrzo tamne, te postanu smeđe i gnjecave. Međutim, postoje određeni trikovi za koje mnogi ne znaju, a koji mogu i te kako da spreče njhovo tamnjenje.
Tri banane dnevno čine čuda za organizam: Evo šta se događa u telu kada ih pojedete!
![](/data/images/2018/07/17/22/163211_shutterstock-1126432277_ff.jpg?ver=1552989449)
- Birajte banane koje nisu pakovane u kesicama jer u njima brže dozrevaju.
- "Peteljke zamotajte u plastičnu foliju. Na taj način ćete usporiti dozrevanje", savetuje Dana Gunders, autorka kuhinjskog priručnika "Waste free Kitchen Handbook".
- Obavezno ih odvojite od ostalog voća, poput jabuka i avokada jer i one proizvode etilen kao banane.
- Ako primetite da jedna banana dozreva brže nego ostale, odvojite je i odložite negde kako ostale ne bi.