saveti za miran život bez trzavica

Najbolji recept za dobar odnos sa svekrvom: Ovih 5 stvari nikako ne smete da radite!

Dok nekim ženama treba više truda, druge, one srećnije će sa svojom svekrvom uspostovati prijateljski odnos

Porodica
Autor:
Najbolji recept za dobar odnos sa svekrvom: Ovih 5 stvari nikako ne smete da radite!
Foto: Shutterstock

Odnos svekrve i snajke oduvek je bio problematičan, te se uvek verovalo da one ne mogu živeti pod istim krovom. Bez obzira da li je ne podnosite ili se slažete s njom, morate imati u vidu da je vaspitala vašeg muža.

To je osoba koja će biti dio svih vaših porodičnih okupljanja i to je dovoljan razlog da imate dobar odnos s njom.

Ali postoji pet grešaka koje morate izbegavati od samog početka ako želite izgraditi dobar i pozitivan odnos sa svojom svekrvom.

Svekrvu nemojte tretirati kao smetnju

Ukoliko želite da svekrva postane i vaša porodica, ponašajte se prema njoj kao prema bilo kojoj osobi s kojom želite da izgradite dobar odnos. Kao što ne biste vikali na novog prijatelja ili saradnika, tako ne treba to činiti ni s novim članovima svoje porodice, dok ne uspostavite odnos pun međusobne brige i poštovanja.

Drugarice sklopile pakt: Ako se ovako budem ponašala kada budem bila svekrva, ošamari me!

foto: Shutterstock

Ne zaboravite njezinu fotografiju na zidu s fotografijama

Najlakši način da se vaša svekrva oseća kao da više nije deo porodice vašeg supružnika je taj da izbacite svaki njen trag iz svoje kuće. Ako poželite napraviti tako nešto, još jednom se podsetite da je to majka vašeg supruga.

Prestanite pretpostavljati da obje želite iste stvari kada je u pitanju vaš međusobni odnos

Ako vi želite od starta biti najbolja prijateljica sa svojom svekrvom, ne znači da je ona spremna za takvu bliskost. Umesto toga, dopustite da se vaš odnos razvije postupnim upoznavanjem, deljenjem interesa i međusobnim pomaganjem, baš kao što odnose razvijate i sa svojim prijateljima.

Neka vaša svekrva ima svoje trenutke

Možda njen pire krompir nije ni približno dobar kao vaš, ali ponekad joj priuštite to zadovoljstvo da ima utisak da je situacija obrnuta.

S nekoliko pohvala upućenih njenim kulinarskim veštinama ili izboru haljine na vrlo jednostavan način učinićete da se oseća dobro i po pitanju sebe, ali i kad je reč o vama i vašem odnosu.

Naime, ako vaša svekrva oseti da između vas postoji neka vrsta takmičenja, u najgorem slučaju ponašaće se prema vama kao prema "nižem biću", a u najboljem će postati jako takmičarski nastrojena.

Nikad nemojte misliti da je njezin način pogrešan način

Ne kaže se bezveze da postoje dve strane svake priče. Omalovažavanje mišljenja vaše svekrve samo zato što se razlikuje od vašeg je pogrešno.

Umesto toga, , dajte joj priliku i pokušajte otkriti zašto ona ima drugačiji pogled na situaciju od vas. Bitno je da znate da je možete pitati za mišljenje, ali ne morate uvek i poslušati njin savet.

Mislite da vas svekrva ne voli, a vaš partner tvrdi suprotno: Ovo su znakovi da ste u pravu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs