Tako mlada i toliko plemenita

Učiteljica (24) koja se ne rađa dva puta: Bio je njen najgori učenik, a onda mu je promenila život iz korena! (FOTO)

Bezbroj puta je suspendovan sa nastave zbog svog problematičnog ponašanja, a onda se učiteljici u snu javio Bog i rekao joj šta treba da uradi

Porodica
14:03h Autor:
Učiteljica (24) koja se ne rađa dva puta: Bio je njen najgori učenik, a onda mu je promenila život iz korena! (FOTO)
Foto: Facebook / chelsea.haley.39

Čelzi Hejli radila je za neprofitnu organizaciju Teach for America, koja pruža podršku siromašnim školama. Počela je da raditi 2013. kada je srela Džeroma Robinsona (12).

On je bio njen najneposlušniji učenik s najviše problema. Robinson je bezbroj puta bio suspendovan s nastave zbog lošeg ponašanja, a svojom drskošću je gotovo naterao Hejli da da otkaz. Međutim, par se ubrzo zbližio, a mlada učiteljica postala je jedina osoba koja može da umiri učenika.

Na kraju njenog dvogodišnjeg rada za organizaciju, iz Teach for America zamolili su učiteljicu da ostane za dobrobit Džeroma. Dečak i njegov mlađi brat Džejs živeli su u siromaštvu s bakom i dedom i biološkom majkom. Porodica je bila u teškom očaju zbog smrti dvojice bliskih rođaka.

"Bila je to kombinacija tragedija i drugih socijalnih nedaća s kojima se suočavaju svi koji žive u siromaštvu", kazala je Hejli, a piše The Independent.

Jedne noći učiteljica je sanjala kako joj Bog poručuje da je njoj suđeno da bude dečakova majka. Zaprepastilo ju je kada ju je Džerom već sledećeg dana zamolio da li može da živi kod nje. Nakon što je upoznala njegovu porodicu, istu stvar ju je zamolila i Džeromova majka, samo je ona govorila o oba dečaka. Učiteljica je to i uradila.

Devojčica prvi put ugledala svoju usvojenu sestru: Na njenu reakciju niko ne ostaje ravnodušan! (VIDEO)

U decembru 2015. postala je zakonski staratelj dečacima. Otkako ova mlada porodica živi zajedno, Džerom nije ni jednom izbačen s nastave.

"Nikad nisam mislila da ću postati samohrana majka sa 24 godine, pogotovo dvojici dečaka od kojih je jedan moj 12-godišnji učenik, a drugi ima samo godinu i po", rekla je. Ponosna majka se s vremena na vreme pohvali sinovljevim školskim uspehom i kaže da će jednog dana sigurno dobiti stipendiju za koledž ako tako nastavi.

Usvojila 2-godišnju devojčicu: Njene prve reči slomile su joj srce!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs