Indija

Sa 72 godine rodila svoje prvo dete: Godinu dana kasnije, situacija nije baš toliko dobra! (FOTO)

Teško mi je. Kad puže on, pužem i ja, izjavila je ova hrabra Indijka
Porodica
15:12h Autor:
Sa 72 godine rodila svoje prvo dete: Godinu dana kasnije, situacija nije baš toliko dobra! (FOTO)
Foto: Profimedia

Majka iz Indije je svoje prvo dete rodila sa 72 godine i priznaje da njeno zdravstveno stanje nije najbolje, ali da je vredelo.

Daljinder Kaur (73) iz Amritsara sina je rodila 19. aprila prošle godine. Od kad se porodila pati od visokog pritiska i slabljenja zglobova. Njen sin Arman nedavno je počeo da puže što dodatno opterećuje njegovu staru majku koja ga je prestala dojiti nakon tri meseca.

"Pritisak mi se pogoršao i vrlo brzo se umaram. Posetila sam nekoliko doktora, ali samo su mi dali lekove i promenili mi način ishrane," rekla je sedamdeset trogodišnja majka.

Kaže kako je zabrinuta za Armana.

"Moram se brinuti o svom zdravlju, ali moram se brinuti i za Armana isto. Otkad je propuzao i ja pužem s njim i teško je. Moje telo to ne može da podnese, teže je nego što sam mislila," priznaje.

Daljinder je svoje prvo dete rodila nakon 46 godina braka. Njen muž Mohinder Singh Gill (80) složio se s in vitro oplodnjom.

U 50. rodila dete, smršala 72 kg: Glumica sada ponosno pokazuje svoje novo telo! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dr. Anurag Bishnoi (43) voditelj Nacionalnog Centra za plodnost u Indiji, odlučio je pomoći bračnom paru da prošire svoju porodicu i postanu roditelji. Arman Singh sledeći mesec puni godinu dana. Kada se rodio, težio je samo 1,6 kilogram, a sad ima 6,8 kilograma.

Dečak je još premršav

Još je pothranjen, kaže njegova majka i dodaje da je dosta mršav te da mu pelene njegovog uzrasta ne pristaju.

"Moguće je da tako mršav jer ga nisam hranila kako treba. Prestala sam da ga dojim kad je napunio tri meseca jer nisam imala dovoljno mleka. Pitali smo doktore postoji li kakav lek koji mu možemo dati kako bismo mu povećali kilažu, ali rekli su nam da bi se trebao debljati prirodnim putem."

Daljinder smatra da je njena starost otežala majčinstvo.

"Osećam se iscrpljeno i jedino kad se mogu odmoriti je kad Arman zaspe," kaže.

"Moj muž i ja često se i lako razbolevamo zbog svojih godina, ali moramo se nositi s tim kako bismo se mogli brinuti za našeg sina. Ja radim većinu posla, ali njegov otac doprinosi na koji god način može," rekla je Daljinder.

Daljinder ipak naglašava da ne žali ni za čim.

"Nezavisno do toga gde se nalazim, Arman će dopuzati do mene. Volim ga. On je simpatično dete i svima se smeši i to mi jako olakšava stvari jer mogu biti mirna kad je neko oko mene. Po celi dan provedem s njim. Odlučili smo da nećemo tražiti nikakvu pomoć. Jako voli svog oca. Uvek mu je u naručju, ako sam ja zauzeta kuvanjem ili kućnim poslovima," kaže Daljinder.

Kada Arman napuni jednu godinu, 19. aprila, roditelji ga planiraju odvesti u Zlatni hram da dobije blagoslov za zdravlje i budućnost.

"I nama je potreban blagoslov; potrebno nam je koliko god blagoslova možemo dobiti za naše zdravlje," kaže Daljinder.

Mama Darija (37) rodila 14. dete: Jednostavno se dogodilo! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs