Tuga

Beba mi je dala rak: Mlada majka (26) u trudnoći obolela od retkog karcinoma!

Njene menstruacije nakon porođaja bile su neuobičajeno jake i imala je jake abdominalne bolove. Nije ni sanjala šta joj se dešava u materici, a sada upozorava sve žene da obrate pažnju na svoje telo i promene u njemu
Porodica
19:50h Autor:
Beba mi je dala rak: Mlada majka (26) u trudnoći obolela od retkog karcinoma!
Foto: Profimedia

Mlada majka iz Velike Britanije bori se za život nakon što je saznala da je zbog trudnoće obolela od retke vrste karcinoma.

Naime, Ešli Šo (26) osećala je da nešto nije u redu nakon što je rodila svoje treće dete, sada dvogodišnju devojčicu Lejlu. Njene menstruacije nakon porođaja bile su neuobičajeno jake i imala je jake abdominalne bolove. Ešli je rekala kako je imala dve teške trudnoće sa svojim sinovima, sada osmogodišnjim Dilanom i šestogodišnjim Deklanom - ali nije bilo nikakvih problema dok je nosila Lejlu, sve do 32. nedelje trudnoće.

Lejla je rođena osam nedelja ranije sa samo 2,23 kilograma, ali je vremenom ojačala. Međutim, Ešli nije imala sreće. Nakon rutinskog papa testa, nalazi su joj otkrili gestacijsku trofoblastičnu bolest, odnosno redak zloćudni tumor koji se razvija u materici, a nastaje nenormalnim rastom ćelija posteljice tokom trudnoće.

Glumica (45) rasplakala fanove u sred borbe sa rakom: Osećam se blagosloveno! (FOTO)

Procenjuje se da se ovaj oblik karcinoma pojavljuje u manje od 1 odsto svih karcinoma ženskog reproduktivnog sistema. Iako ovaj rak može da se leči operacijom, zračenjem i hemioterapijom, najbolje šanse da ova mlada majka preživi bile su da se podvrgne potpunoj histerektomiji kako ne bi metastazirao.

To je i učinila, iako je to značilo da mlada Ešli neće više moći da rađa, što joj je jako teško palo: naime, sada je u novoj vezi nakon što se razvela, a njen novi dečko sada mora da se nosi s njenom dijagnozom.

"Dijagnostikovali su mi depresiju i pripisali mi lekove i savetovanje. Osećam se kao grozna majka jer nisam mogla da budem tu za svoju decu dok sam se oporavljala. Više nemam matericu i osećam se grozno zbog toga, kao da nisam žena", rekla je ona.

Ešli se nada da će njena priča pomoći da se podigne svest o ovoj retkoj vrsti karcinoma kako bi žene što ranije dobile dijagnozu.

"Ako mogu samo jednu ženu da podstaknem da ode lekaru kada primeti da nešto nije u redu, onda je vredno svega", zaključila je ova majka.

Vagina nakon porođaja: Ova mama otkriva sve, iskreno i bez ulepšavanja! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs