Neverovatno

Novi trend: Prilikom carskog reza bebu puštaju samu da se izmigolji! (VIDEO)

Nakon što beba izađe, podignu je i spuste je na majčine grudi s pupčanom vrpcom. Čeka se da ona prestane da pulsira ili duže pre nego se prereže
Porodica 18.05.2016. - 19:47h Autor: 24sata.hr
Foto: Printscreen/ Youtube/ Sarah Saunders

Novi način porođaja na carski rez, na što prirodniji način, sve se više neguje. Doktori smatraju da je bebama tako dolazak na svet manje stresan te da se lakše povezuju mama i beba.

 

Nakon carskog reza na abdomenu majke doktori oslobode put bebinoj glavi i izvade je napolje. Potom puste bebu da sama polako izlazi van iz majčine utrobe, istiskujući sama ramena i telo. To može potrajati do četiri minute.

 

Nakon što beba izađe, podignu je i spuste je na majčine grudi s pupčanom vrpcom. Čeka se da ona prestane da pulsira ili duže pre nego se prereže. Na taj način beba dobija puno više krvi iz pupčane vrpce.

 

Stavljanje bebe na majčine grudi odmah posle porođaja ne samo da olakšava povezivanje majke i deteta već i dojenje te smanjuje komplikacije nakon rođenja.

 

Trudnice, obratite pažnju: Kako da prevaziđete strah od porođaja!

 

Ovaj tzv. prirodni carski rez sve je popularniji u Velikoj Britaniji, a ženama je puno draži zato što su odmah s bebom i mogu više učestvovati u porođaju.

 

Snimak svog prirodnog carskog reza objavila i majka Sara Saunders iz Devona opisavši ga rečima: Ako ne možete roditi prirodnim putem... prirodni carski rez je sledeća velika stvar!

 

Na videu se vidi kako doktori oslobađaju put bebinoj glavi, vade je pomalo napolje te je puštaju da sama izađe.

 

Gospođa Saunders bila je vrlo smirena, a nakon što je njen sin izašao iz stomaka počela se smejati od sreće. Ipak, komentari su podeljeni. Dok su jedni oduševljeni ovim načinom, drugi kritikuju doktore da prejako vuku bebu za glavu i da je bespotrebno puštaju predugo da plače.

 

Iskustvo Beograđanke sa porođaja u Višegradskoj: Mama koja neće da ćuti!

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...