Šta je majčinski instinkt? Ova majka skočila je sa trećeg sprata u bujicu, plivala 3 kilometra i spasila svoje dete

Postoje neke neobjašnjive stvari koje majke osećaju i snagu koju dobijaju kako bi zaštitile svoje dete, to je ono što mnogi zovu majčinski instinkt.

Porodica
10:48h
Šta je majčinski instinkt? Ova majka skočila je sa trećeg sprata u bujicu, plivala 3 kilometra i spasila svoje dete
Foto: Printscreen Facebook/Arman Kurtić

Lejla Zalihić je majka heroj koja je skočila sa trećeg sprata svoje kuće, plivala tri kilometra bujicom i spasila 13-godišnju ćerku tokom katastrofalnih poplava koje su zahvatila Buturović Polje.

Njen podvig ganuo je ljude širom regiona, a mnogi su komentarisali da je majčinski instinkt najjači da je u stanju da prkosi čak i prirodi.

Majčinski instinkt može se javiti još u trudnoći. Birga, ljubav i potreba da se to malo biće zaštiti postaju primarna stavka u vašem životu. Odričete se nekih stečenih loših navika da bi obezbedili bebi pravilan i zdrav razvoj. Vodite računa o ishrani u trudnoći, istražujete o njenom rastu i napretku, proveravate koji su najbolji prenatalni vitamini. Sve to su znaci da vaš majčinski instinkt radi svoje i priprema vas za ulogu života kada se beba nađe u vašim rukama.

Beba, porođaj, majka
foto: Shutterstock

Tokom odgajanja deteta, majka radi sve kako bi zaštitila svoje dete, a zabeleženi su mnogi slučajevi koji prkose nauci i prirodi. Kada osete da je njihovo dete u opasnosti, majke dobijaju neverovatnu snagu, a mnogi to pripisuju adrenalinu.

Dakle, majčinski instinkt ima za cilj da se odnosi na osećaj gravitacije koju majka oseća prema svom detetu i na dobrobit svog deteta. Često se na njega oslanja da bi se obezbedila bezbednost i sigurnost deteta: jer će majčinski "instinkt" nepromenljivo naterati majku da odgovori na potrebe svog deteta.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs