Sin Rade Đuričin je čuveni Srbin! Poštuje ga ceo svet, u Holivudu se otimaju oko njega, a fatalna glumica ga obožavala

Rada Đuričin koristila je svaku priliku da istakne koliko je ponosna na sina jedinca, koji je sam postigao veliki uspeh, ne oslanjajući se na poznata imena roditelja.

Porodica
13:42h
Sin Rade Đuričin je čuveni Srbin! Poštuje ga ceo svet, u Holivudu se otimaju oko njega, a fatalna glumica ga obožavala
Foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

Legendarna glumicaRada Đuričin ostaće upamćena po osmehu i milom izrazu lica, a kultim ulogama obezbedila je svoju besmrtnost. Stopama slavne majke krenuo je i njen sin jedina Rada, samo što je izabrao da se nalazi iza kamere. Naime, postao je jedan od najtraženijih snimatelja, a radio je na velikim filmskim ostvarenjima.

Iz velike ljubavi sa pionirom srpske nuklearne fizike, Dragoslavom Popovićem koja je krunisana 50 - godišnjim brakom rodio se sin jedinac. Međutim, nije postao razmaženi mladić koji koristi slavu uspešnih roditelja, već je svoj put ka uspehu krčio sam.

"Da ne volim glumce, bilo bi skandalozno. Odrastao sam u bifeu JDP. Oduvek se trudim da im ugodim. Možda se s tim ne bi složila Anica Dobra, koja mi je jednom prilikom rekla da sam se vežbao na njoj. Trudio sam se da je u "Crnom bombarderu" slikam što sam lepše znao i siguran sam da to nije rekla u lošem smislu, već iz ljubavi. Nema dobrog kadra bez glumca. Naravno, sve potiče od scenarija.", istakao je Radam naglasivši da je nesebičnu podršku imao i od Petra Božovića i Sonje Savić, koja ga je obožavala.

Radan Đuričin
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Kako je Rada znala da priča, otišao je u Ameriku na dve nedelje, a ostao je godinama. Upravo tamo započeo je svoju karijeru, ubrzo je postao veoma tražen i vrlo cenjen. Ali, ljubav prema domovini ga je vukla da se vrati nazad, imao je veliku želju da doprinese srpskom filmu - što je i učinio.

Radio je kao snimatelj na nekim od najznačajnijih naših filmova, kao što su "Crnog bombardera", "Balkanskih pravila" i "Sjaja u očima".

Od sredine devedesetih godina živi i radi u Los Anđelesu, gde je upozano suprugu Draganu i dobio dvoje dece, ali redovno dolazi u Srbiju. Danas je omiljeni saradnik oskarovca Aleksandra Pejna, sa druge strane ne zaboravlja ni domovinu, te je radio na serijama "Tajkun"i "Besa".

1 / 5 Foto: Fonet

Bjela ga izvukao iz "bede"

Radanu nimalo nije bilo lako kada je spakovao kofere i otišao u Ameriku, bilo je momenata kada nije imao novca ni za osnovne stvari. U snalaženju sa novac Dragan Bjelogrlić, njegov cimer, imao je ključnu ulogu.

"Završili smo tada snimanje "Crnog bombardera", a s njim je u Holivud došao i Darko Bajić. Svi su bili kod mene na gajbi. Odlučili smo da napravimo kopije filma i prebacimo ih na VHS kasete. Odlučili smo da prodajemo te kasete po crkvama ne bismo li nekako preživeli. Išlo je dosta traljavo i nismo mogli od tog da živimo. Bjela zna s ljudima, a ispostavilo se da je dobar i za kockarskim stolom. Kad smo otišli u Las Vegas da u našoj crkvi prodajemo kasete, to je bilo strašno iskustvo i onda smo otišli u kazino. Bjela se pokazao dobrim za rulet stolom, toliko dobrim da je menadžer kazina poslao ključ od sobe na račun kuće. Izvukao nas je. Mi ne bismo s prodajom kaseta uspeli da preživimo", ispričao je Radan za Kurir.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs