Bojanu je majka nakon rođenja ostavila u štali sa stokom: Mara je dovela u svoju kuću, a onda su krenuli problemi

Da život piše romane uverili smo se i iz priče ovih hrabrih ljudi

Porodica
14:55h Autor:
Bojanu je majka nakon rođenja ostavila u štali sa stokom: Mara je dovela u svoju kuću, a onda su krenuli problemi
Foto: Shutterstock

Bojana, devojčica koju je majka odmah po rođenju ostavila u štali na selu, živela je nekoliko dana sa stokom. Na sreću, devojčica je preživela. Komšinica ju je pronašla i odvela kod bake i deke. Do druge godine je živela sa njima, pre nego što su je Mara i Vasa odlučili da je usvoje.

Bojana ima osam godina, nakon svih nedaća koje su je zadesile, ovaj bračni par joj je vratio osmeh na lice.

Bračni Par
foto: Shutterstock

"Bojana je izuzetna devojčica, sa nama je već pet godina. Kad je trebalo da krene u školu mi smo je pripremali kako da joj kažemo da ipak nije naša biološka ćerka. Posavetovali smo se sa psihilogom i ona nam je dala sjajne savete. Tako da to nije bilo odjednom s neba, pa u rebra, već postepeno."

Mara joj je često puštala filmove o usvojenoj deci. Objašnjavala da majka nije samo ta koja rodi dete, već koja ga voli, pazi o othrani.

"Bojana je tu činjenicu jako lepo prihvatila, međutim, problemi su nastali kada je krenula u školu. Najveće razočaranje smo dobili od njene učiteljice, koja je u razgovoru sa decom rekla našoj Bojani - Koji si podznak u horoskopu, a da, ti si usvojena, ti to ne možeš da znaš".

Devojčica
foto: Shutterstock

Tada su krenuli veći problemi. Deca su počela da joj se smeju, plačući je dolazila kući. Obavili smo razgovor sa učiteljicom koja je bila polunesvesna svoje izjave i svega što je ta nepromišljenost donela sa sobom.

Bojanu smo prebacili u drugo odeljenje, kod savesne učiteljice i sada nema nikakve probleme.

Mara i Vasa, poznati po svojoj plemenitosti i dobroti, trude se da Bojanu usmere ka lepšoj sadašnjosti i srećnijoj budućnosti. Njena prošlost, ispunjena tugom, predstavlja veliko breme koje nosi na svojim malim plećima.

Majka i ćerka
foto: Shutterstock

"Moja supruga i ja smo se dogovorili da pomognemo Bojani jer smo bili skrhani i slomljeni posle svih loših stvari koje su je zadesile. Zavoleli smo je čim smo je prvi put ugledali. "– rekao je Vasa.

Mara, Vasina supruga, dodala je da su odlučili da usvoje Bojanu zbog svega što je prošla. Plakali su i mislili na nju prvih dana, sve dok nije došla kod njih i postala deo njihove porodice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs