Merja je imala 12 godina kad je očuh prodao "Stariji čovek me terao da radim bolesne stvari, dugo je pamtio moju osvetu"

Mejrina sudbina je teška, ali joj je sreća ipak pokucala na vrata

Porodica
08:38h Autor:
Merja je imala 12 godina kad je očuh prodao "Stariji čovek me terao da radim bolesne stvari, dugo je pamtio moju osvetu"
Foto: preentscreen/Youtube

Mejra Šečić iz Brčkog je vedrog duha, voli ljude i voli da pomaže. To je isključivo iz razloga što je mnogo toga prošla, život je nikad nije mazio i kaže da joj je životni put bio težak.

Mejra je rođena u mestu u blizini Tuzle, a njihovi porodični odnosi su veoma zamršeni.

Mejra
foto: preentscreen/Youtube

"Kad sam se rodila, moj otac je na majčine oči doveo drugu ženu, pa smo živeli svi četvoro."

Njena majka nije mogla da prihvati takav život i nije pristala na kompromis, pa se preudala za drugog čoveka.

Mejra
foto: preentscreen/Youtube

"Očuh me prodao čoveku koji je bio stariji od mene 10 godina. Majka se ništa nije pitala, nije imala pravo glasa jer je došla u veliku familiju. Kad su došli po mene pitala sam brata: Šta se dešava? Rekli su mi: Došli su tebe da prose, a ja u tom momentu nisam imala ni 13 godina".

Mejra
foto: preentscreen/Youtube

Sa tim čovekom je živela mesec dana, išla da prosi da bi zaradila pare da im vrati, jer su oni dali njenom očuhu kad su je prodali.

"Nisam znala ni gde se nalazim dok nisam izašla da prosim da bih zaradila novac. Sve pare sam njima donosila, ja nisam ništa imala od tog novca."

Dok je prosila prišao joj je čovek i pitao da se uda za njega

"U jednom momentu je prišao čovek, predstavio se, pitao odakle sam i rekao "pođi sa mnom". Hteo je da me oženi, a ja sam rekla da sam udata i pokazala mu u masi čoveka koji me kupio. Plašila sam se, al sam pristala da odem sa njim. Uzeo je taksi i došao po mene."

"Sa njim sam bila 9 meseci, onda sam kontaktirala majku. Ona mi je rekla da je očuh umro i da mi više ništa nemamo sa tim ljudima koji su me kupili. Došli smo kod majke i muž i ja živeli tu godinu dana i radili."

Mejra sada ima petoro dece devetnaestoro unučića

"Imam veliku porodicu. Pošto su meni branili da se školujem jer su me mladu prodali i više sam bila po kontejnerima, nisu mi pružili šansu za obrazovanjem, ja sam uticala na to da se moja deca školuju."

Prošle godine joj je umro suprug, ali ona kaže da je sreća ipak na kraju pokucala na njena vrata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs