Kad je Srbin Krsta odlučio da dovede Albanku, svi su ga osudili: Rodila mu 4 divna sina, ali odnos sa svekrvom šokira

Dok se snimala emisija imali su 3 sina, pa su umeđuvremenu dobili još jednog

Porodica
09:12h Autor:
Kad je Srbin Krsta odlučio da dovede Albanku, svi su ga osudili: Rodila mu 4 divna sina, ali odnos sa svekrvom šokira
Foto: preentscreen/Youtube

Krsta Simić, stanovnik Velike Hoče kod Orahovca na Kosovu i Metohiji, pronašao je ljubav u Pranveri, Albanki iz opštine Kruja u Albaniji. Njihova priča o braku, ispunjena avanturom i međuetničkim spojem, sada obuhvata desetak godina zajedničkog života i četiri predivna sina.

Krsta je, inspirisan primerima svojih zemljaka koji su pronašli partnerke u Albaniji, odlučio slediti isti put. Njegova odluka pokazala se kao pun pogodak. Dok su snimali video, njih dvoje su već bili roditelji trojice sinova, a od tada su dobili još jednog dečaka, proširujući tako svoju porodicu i sreću.

Krstarenje, Krsta
foto: preentscreen/Youtube

Pranvera priča o susretu s Krstom, koji je došao u posetu s kolegom. Nakon njihovog razgovora, odlučili su se za brak. Iako je Pranvera morala savladati nove jezičke i kulturne izazove, meštani su je srdačno prihvatili. Polako uči srpski jezik, upoznaje naše običaje i uči kako pripremati naše specijalitete. Njena odluka da prihvati pravoslavnu veru, kao i venčanje u pravoslavnoj crkvi uz prisustvo njenih roditelja, jasno ukazuje na duboko poštovanje i međusobno razumevanje njihovih kultura.

"Ja sam prezadovoljan", ponavlja više puta tokom intervjua Krsta Simić, dok njegova majka Radmila kaže: "Malo je bilo teško u početku, dok je naučila naš jezik, a sad dobro priča".

U Velikoj Hoči kod Orahovca na Kosovu i Metohiji ima 10 žena koje su poreklom iz Albanije, a koje su se udale u ovom mestu. Albanka Pranvera udala se za Srbina Krstu Simića i žive u srećnom braku na Kosovu i Metohiji.

Pranvera poručuje da njenu decu lepo prihvataju i kada odu u Albaniju, mališani za sada znaju tek poneku reč njenog maternjeg jezika.

Ali kada je tek odlučio da će da oženi Albanku, naletio je na raznorazne osude. Kaže da se ipak nikad nije pokajao zbog toga.

srbin i albanka
foto: preentscreen/Youtube

"Savladao sam 50, 60 odsto albanskog jezika, a voleo bih da znam sve. Kada odem u goste, treba da pričam sa ujacima, šuracima...", dodaje Krsta i kaže da voli da ode u tazbinu, kao što i roditelji njegove supruge i ostali rođaci vole da njih posećuju.

srbin i albanka
foto: preentscreen/Youtube

Svekrva Radmila otkriva da joj snaška i sin pomažu da razume goste iz Albanije, i da svoju snaju zove upravo tako, snaška. Ljudi se šokiraju kad vide kako se njih dve lepo slažu. Među njima je i ljubav, ali i poštovanje. Porodica Simić živi u kući koja nije renovirana 100 godina i koja prokišnjava. Bore se sa finansijskim problemima, a sloga u kući svakako tu borbu mnogo olakšava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs