KAD MI JE SNAJA OVO REKLA, BILA SAM SVA ZAJAPURENA: Pred svima me ponizila, bolje bi bilo da je ćutala

Ispovest svekrve koju je snaja uvredila na Božić krije neverovatne detalje njihovog odnosa.

Porodica
KAD MI JE SNAJA OVO REKLA, BILA SAM SVA ZAJAPURENA: Pred svima me ponizila, bolje bi bilo da je ćutala
Foto: Shutterstock

Ručak kod gospođe Nevenke iz Zagorja bio je zakazan na Božić u jedan sat. "Nabavila sam ćurku, ispekla sam četiri vrste kolača, na ploči šporeta sam dan ranije sama ispekla mlince. Imala sam litar vina, sin je rekao da će još doneti. Nikoga za ništa nisam zadužila, sama sam i imam vremena. Novca sam imala, najviše me koštala ćurka. Ma nekako sam stavila na kup novac za sve", rekla je.

Ima dva sina, kaže, oba imaju porodicu i žive u Zagrebu.

"Sinovi su mi dobri, iako se ne vidimo često. Unuci su češće dolazili dok su bili mali, znali su ih ostaviti kod nas dok mi je još suprug bio živ. Jedna snaja je znala doći sa sinom na vikend i prespavati, ali druga nikad nije ostala duže od par sati. Nisam joj to uzimala za zlo", rekla je.

Iskvarenost na delu

Na božićnom ju je ručku, kaže, ipak smetala snajina iskvarenost.

"Prvo je, čim mi je čestitala, rekla da je mom sinu rekla da mi nešto kupi, ali da nije, a da je ona imala previše toga sama za obaviti. Zar je to lepo reći, molim vas? Bolje bi joj bilo da je ćutala, nego da me ide na fino uvrediti na sam Božić, pre ručka", rekla je Nevenka za Moje vrijeme.

Imala je taj dan, kaže nadalje, pune ruke posla. Ćurku je pekla šest sati.

"Sva sam već bila zajapurena od te ćurke, nije mi trebalo nikakvog dodatnog stresa. Druga snaja mi je lepo i diskretno odložila kesu s vinom i kafom, stavila sa strane bez puno reči. A ovoj bi zaista bilo bolje da nije spomenula poklone, niko od njih ništa nije tražio. Deci sam kupila slatkiše i čarapice, a za snaje mi je žena u apoteci povoljnije napravila kremu, jer se poznajemo. Sinovi su dobili po litar vina. Ja za sebe nisam očekivala ništa", otkriva ona.

Ni za stolom nije ćutala

"Sve je bilo dobro dok ova ista snaja nije krenula prigovarati da joj sve pliva u masti. Pravila sam se da ništa ne čujem, ali su joj ostali rekli da im je baš ukusno sve pa nisam morala ništa reći. Srećom nam je sve u svemu svima bilo lepo. Jedino sam uveče već padala s nogu od umora. Ja se sad već dva dana oporavljam", otkrila je ona i priznala: "Prošlo je i to, volim kad dođu, volim i kad odu".

(Stil/ Moje vrijeme)

Bonus video: OVO NIKO NE BI PRIZNAO! Svekrva nahvalila snajku pa OTKRILA u čemu je bolja od nje

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs