"ZABORAVIO SAM DA SAM TI OBEĆAO": Ovo je samo jedan od 7 sigurnih signala da vam se GASI BRAK i raspada porodica

Brak vam je postao teret i nervira vas vaš bračni drugar i kad diše? Proverite da li postoje neki drugi znaci koji ukazuju na skoriji razvod

Porodica
Autor:
"ZABORAVIO SAM DA SAM TI OBEĆAO": Ovo je samo jedan od 7 sigurnih signala da vam se GASI BRAK i raspada porodica
Tužna žena, Foto: Unsplash

Brak je postao teret i sada vas nervira vaš partner i kad progovori i kada korak napravi? Razvod najčešće nije najbolje rešenje, ali nekad postoje jasni signali koji ukazuju na to.

Proverite da li postoje neki drugi znaci koji ukazuju na to da je razvod na putu?

Provodite mnogo vremena odvojeno Naravno, muž i žena sa dugom istorijom porodičnog života uopšte nisu obavezni da uvek i svuda budu zajedno. Ali biti par znači deliti prostor, a ako neko od vas više nije zainteresovan ili zainteresovan za to, to je loš znak. Da li oboje (ili jedno od vas) više volite da provodite vreme na poslu, sa prijateljima, na mreži, odnosno bilo gde samo da ne ostajete nasamo vas dvoje? Razmislite o tome.

Raskid, Razvod, Svađa
foto: Shutterstock

Ne dobijate podršku jedno od drugog Harmonični odnosi su mogući samo kod onih parova gde je svaki partner spreman da pomogne jedno drugom. Ako vaš supružnik stalno odbija da vas čak i sasluša ili deli svoje potrebe, ako zahtevi za podršku uvek ostanu bez odgovora, brak neće potrajati: nemoguće je promeniti vezu sam, porodični život je ples dvoje ljudi. Važno pravilo: Ako se, čak i nakon brojnih diskusija tokom godinu dana, ništa nije promenilo, možda je vreme da svako krene svojim putem.

Poštovanje je nestalo iz veze Jedan od najvažnijih aspekata zdravog braka je međusobno poštovanje supružnika. U praksi se to može izraziti na različite načine, ali ako se jedan od partnera stalno oseća odbačenim, primoran da se brani, njegove želje i potrebe uvek su na poslednjem mestu – nema govora o poštovanju.

Razvod
foto: Shutterstock

Vi više niste tim U harmoničnoj porodici, oba partnera su spremna da deluju kao uigran tim – u svemu, od podizanja dece i kućnih poslova do susreta sa spoljnim svetom. I, naravno, podržavaju jedni druge u svemu - u ciljevima i planovima, u karijeri, u ličnim ambicijama. Ako oboje primetite da se krećete u potpuno različitim orbitama, to je znak ozbiljnih problema.

Ne možete se složiti kada razgovarate o važnim pitanjima U braku postoje mnoge teme o kojima se mora razgovarati - finansije, slobodno vreme, odnosi sa rođacima, podizanje dece itd. Ali ako je, na primer, neko od vas potpuno siguran da želi drugo dete, a drugi kategorički ne slaže se sa njim i odbija čak i da razgovara o takvoj mogućnosti je razlog da razmislite o vrednosti vaše veze. Imati zajedničke ciljeve i biti spreman na kompromis je važan deo porodičnog života.

porodica, deca
foto: Shutterstock

Više ne komunicirate jedno sa drugim Ni jedan, pa ni najmanji problem u braku ne može se rešiti bez otvorenog i iskrenog razgovora. Ako ste došli do tačke u kojoj je vaša komunikacija ograničena na slanje SMS-a „Kupite mleko“, vaš brak je u opasnosti. Inače, odsustvo glasnih svađa u pozadini „tihog rata“ takođe je loš znak: emocionalni obračun znači da je mužu i ženi stalo, oni i dalje izazivaju osećanja jedno u drugom. To znači da se sve još uvek može popraviti.

Hronični neispunjavanje obećanja Često čujete jedni od drugih nešto poput „Zaboravio sam i nisam ništa obećao“, „To što si mi rekla je potpuno nebitno“. Da, dešava se da ne držimo obećanja jedni drugima – od zaborava ili lakomislenosti. Ali za neke parove to postaje hronično, a ponekad čak uspevaju da optuže jedni druge za preteranu želju da kontrolišu sve. Ali žaljenje, izvinjenje i spremnost da se poboljša su bezvredni ako nisu potkrijepljeni stvarnim postupcima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs