Kuhinja je jedna od najzahtevniji prostorija za čišćenje, a poosebno nam rerna zadaje glavobolju! Ali, iskusne domaćice su pronaše jedan vrlo delotvoran i efikasan način, koji će vam omogućiti i da najtvrdokorije fleke skine odmah - bez upornog ribanja i trljanja.

Ukoliko se rerna koristi redovno, neophodno je da je temeljeno očistite na 3 ili najkasnije 4 meseca! Osim toga, svaki put kad primetite da se unutrašnjost rerne dimi, vreme je za čišćenje!

shutterstock-529038148.jpg
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • gumene rukavice
  • tableta za mašinu za pranje sudova
  • činija vruće vode
  • krpa od mikrofibera ili papirni ubrusi

Postupak korak po korak:

Prvo zaštitite ruke gumenim rukavicama. Zatim četkom uklonite sve ostate hrane, mrve i zagorele delove.

rerna.jpg
Foto: Shutterstock

Potom tabletu nakratko stavite u toplu vodi, koliko da se upije malo vode, ali obratite pažnju da se ne rastopi mnogo i raspadne.

Tabletom dobro oribajte unutrašnjost rerne, kao što biste sunđerom. Kad tableta počne da se suši, ponovo je umočite i ribajte.

Kad završite, obrišite ostatke vlažnom krpom ili papirnim ubrusom. Rezultati će vas ostaviti bez teksta, bar tako kažu domaćice koje su ga probale i nastavile da koriste.

00:14
Pomoću jednog limuna oribajte rernu Izvor: TikTok/washy_wash

Kada se redovno kuva i sprema, rerna se vrlo brzo zaprlja, a masnoća u njoj nam iznova zadaje glavobolju, zato smo pronašli efikasno rešenje!