ZBOG NASILNOG OCA BIO JE PRIMORAN DA SA 11 GODINA IZDRŽAVA PORODICU: Ove detalje iz života OMRAŽENOG GLUMCA niko ne zna

Malo ko zna da je slavni Tom Kruz rastao uz oca nasilnika i da je imao teško detinjstvo.

Porodica
14:14h Autor:
ZBOG NASILNOG OCA BIO JE PRIMORAN DA SA 11 GODINA IZDRŽAVA PORODICU: Ove detalje iz života OMRAŽENOG GLUMCA niko ne zna
Tom Kruz rastao je uz nasilnog oca i imao je teško detinjstvo, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Uz sav uspeh i glamur koji okružuje poznate ličnosti, često zaboravljamo da su i oni ljudska bića kao i mi. Neki su morali da podnesu ogromne žrtve i prevaziđu komplikovano detinjstvo da bi došli do mesta gde su danas.

Jedan takav primer je Tom Kruz, koji je morao veoma brzo da odraste da bi se brinuo o svojoj majci i sestrama.

Tom Kruz oduvek je bio vezan za majku i sestre
Tom Kruz oduvek je bio vezan za majku i sestre foto: Profimedia

Pre nego što nas je očarao svojim izgledom i postao uspešan glumac, producent i sportista, Tom je imao teško detinjstvo. Morao je da preuzme značajne odgovornosti kao veoma mlad i morao je da se odrekne detinjstva da bi izdržavao porodicu.

Zvezda Top Guna rođena je u Njujorku 1962. Sin učiteljice Meri Li i inženjera Tomasa Kruza, odrastao je u kući sa tri sestre. Njegova porodica se često selila zbog očeve nestabilnosti — stalno je menjao poslove i imao je prilično eksplozivan karakter.

Tek je 2006. u jednom intervjuu Kruz smogao snage da opiše kakav mu je otac zaista bio, rekavši za njega da je bio ‘nasilnik i kukavica’:

"On je bio osoba koja bi te, ako nešto pođe po zlu, šutnula. Bila je to sjajna lekcija u mom životu - prvo me uljuljao i učinio da se osećam sigurnim, a onda - bum, sve to bi palo u vodu".

Tom se mnogo mučio u školi tokom svog detinjstva, pošto je pohađao 14 različitih škola i sa sedam godina mu je dijagnostikovana disleksija. Na kraju, kada je imao 11 godina, njegova majka je odlučila da napusti njegovog oca i nastani se sa sinom i ćerkama u Kentakiju. Meri je bila primorana da se sama brine o četvoro dece i radila je čak tri posla da bi izdržavala domaćinstvo.

Glumac je razvio veoma blizak odnos sa svojom majkom i podržavao je u svemu što joj je bilo potrebno.

Nažalost, stres i opterećenje uticali su na Marino zdravlje, uzrokujući da je razvila diskus herniju. To je značilo da više nije mogla sama da brine o svojoj porodici.

Neko vreme porodica je živela od bonova za hranu. Pored toga, Tom je morao da sazre brže od druge dece. Od 11. godine, zvezda Nemoguće misije počela je da radi kako bi pomogao svojoj mami i sestrama. Dečak je donosio novine, kosio travnjak kod komšija i preuzimao poslove čišćenja, koliko god je mogao da pomogne kod kuće.

Iako odnos između tinejdžera i njihovih roditelja može proći kroz neke uspone i padove, Tom i Meri su bili drugačiji. Majka mu je uvek bila najbolji prijatelj, a sav novac koji je zarađivao na poslovima koristio je da obezbedi svoju porodicu.

Kada je Tom imao 16 godina, njegova majka se ponovo udala, tako da se konačno osećao spremnim da ostvari svoje snove u filmskoj industriji. Sa 18 godina odlučio je da se preseli u Njujork i obećao Meri i njegovom očuhu Džeku Sautu da će za 10 godina imati uspešnu glumačku karijeru. Oboje su ga podržavali, a majka mu je postala vodič na putu ka uspehu.

Iako je Tom za vrlo kratko vreme zaslužio priznanje kritičara i obožavalaca, čini se da slava nikada nije došla do glave glumca, a njegova snažna radna etika ga drži na vrhu već 40 godina. Svestan je da mnogo za svoja dostignuća duguje upravo majci, koja ga je naučila da vredno radi, da bude strpljiv i odlučan.

Iako je Kruz jedna od najuticajnijih holivudskih zvezda, slava ga nikada nije udaljila od Meri. Glumac je sa njom bio na više crvenih tepiha i ponosno je pokazivao kad god je mogao. Štaviše, Tom nastavlja da se brine o svojim sestrama i nećacima, koji provode dosta vremena sa njim kod kuće.

Meri Li je preminula 2017. godine, a glumac je bio uz nju do njenog posednjeg dana, iako se ona nekoliko godina pre toga potpuno povukla iz javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs