NAJKORISNIJI APARAT U DOMAĆINSTVU: Održava se jednostavno, a svi ukućani ga obožavaju

Porodica
Autor:
NAJKORISNIJI APARAT U DOMAĆINSTVU: Održava se jednostavno, a svi ukućani ga obožavaju
Foto: Nikola Milošević

Pre godinu dana samo se odlučili za veliko renoviranje čitave kuće. To je uključivalo stavljanje balkonskih vrata umesto prozorskih gde god je to prilika dozvoljavala kako bismo u kuću uneli što više svetla, zatim krečenje, pa postavljanje krovnih prozora, ugradnja kamina, pravljenje velike terase i potpuno menjanje nameštaja.

Ovo veliko renoviranje kuće došlo je kao prirodno i jedino rešenje s obrzirom da ništa nismo menjali od nameštaja od kada smo se uselili, a to je bilo pre 15 godina. Ako se tome doda i informacija da je dvoje izuzetno nemirne dece odraslo u ovom domu, shvatićete svu neophodnost ovog renoviranja iz temelja.

Ali kada smo radove već priveli kraju i kao šlag na tortu potpuno promenili kuhinju, muž je jednog dana došao sav ozaren u rukama noseći novi Philips LatteGo aparat za kafu.

Philips LatteGo
foto: Nikola Milošević

Njegov savršen dizajn se uklopio u našu kuhinju kao da mu je tu oduvek bilo mesto. To je bilo upravo ono što je čitavoj kuhinji dalo specijalno lep izgled. Pored njega, muž je stavio jedan držač za 4 šoljice koje smo mogli koristiti svaki put kada bismo poželeli da napravio jedan od 12 ukusnih napitaka na ovom aparatu za espreso kafu.

Moram da priznam da sam bila oprezna kada je ovaj uređaj bio u pitanju. Mislila sam da će mi trebati čitava večnost da ga operem posle korišćenja i da ćemo na njega “zaboraviti” nakon nedelju dana pa će u kuhinji samo zauzimati mesto.

Ali grdno sam se pravarila. Prvo sam shvatila da je ovaj aparat neverovatno lako održavati!

Philips LatteGo
foto: Nikola Milošević

Sada sa sigurnošću mogu da kažem da je Philips LatteGo aparat najjednostavniji kući aparat koji posedujem, jer se sastoji od samo dva dela koja se lako rasklapaju i još jednostavnije peru. Rešetka i posuda mogu da se jednostavno stave u mašinu za suđe i operu bez napora. Odvojivi sklop za pripremu kafe može temeljno da se očisti samim ispiranjem ispod mlaza vode sa slavine.

Pošto ovaj aparat poseduje i filter za vodu koji odvaja kamenac i zahvaljujući kojem imate mogućnost da kafu pravite od najčistije vode, nakon 625 pripremljenih šoljica napitka, filter samo zamenite. Ali ne brinite, nećete morati da brojite koliko kafa ste napravili, apart će vas sam podsetiti kada je vreme da filter za kamenac zamenite novim.

Kako perete i ostalo suđe, tako sasvim lako možete da operete i očistite oba dela Philips LatteGo aparata za espreso – i još jednostavnije. Isperi, prebriši i sklopi – je moto kojim se rukovodim kada “negujem” svoj espreso aparat. A on mi ovu negu i brigu vraća neverovatno dobrim i ukusnim kafama koje mogu parirati bilo kojoj kafi iz kafića.

Philips LatteGo
foto: Nikola Milošević

A zašto je to tako? Philips LatteGo aparat poseduje inteligentno uspostavljen balans između temperature kuvanja i izdvajanja arome tako što održava temperaturu vode između 90 i 98 stepeni Celzijusa.

Odaberite zrna prvoklasne kafe, stavite ih u aparat, a on će sa 100% čistim keramičkim noževima da ta zrna pretvori u sitan prah ili grube komadiće, zahvaljujući 12 različitih nivoa mlevenja koje poseduje.

Dok se izvorski čista voda dobijena time što je prošla kroz filter Philips LatteGo aparata, lagano meša sa najfinije sveže samleveom kafom, osetićete neverovatnu aromu u vazduhu, ali i na vašem nepcu. Samo Philips LatteGo aparat je u stanju na napravi svilenkastu penu od mleka koja će kafu učiniti bogatijom i kremastijom.

Philips LatteGo
foto: Nikola Milošević

Za čišćenje je potrebno samo 15 sekundi jer odvojivu posudu jednostavno možete samo isprati pod mlazom tekuće vode. Više mi vremena treba za pranje šoljice od kafe, nego za sređivanje samog aparata.

Najbolje od svega je to što čitava porodica obožava ovaj aparat i to toliko da se stalno u kuhinj sastajemo kod njega. Sada se sve porodične teme prepričavaju upravo na tom mestu I sve je mnogo lakše uz šoljicu dobre kafe. U šali često volim da kažem da nas je upravo Philips LatteGo ujedinio te smo sada kao porodica jači nego ikad.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs