OVO JE NAJBOLJI POKLON KOJI SAM DOBILA U ŽIVOTU: Sa njim jednostavno nema greške

Opremajući kuću u glavi sam imala samo jednu ideju: “Kuća mora da bude dom”. I ne samo meni, nego i ljudima iz mog okruženja. Glavna misao koja me vodila bila je da svaki kutak mora biti udoban i krajnje prijatan.

Porodica
11:26h Autor:
OVO JE NAJBOLJI POKLON KOJI SAM DOBILA U ŽIVOTU: Sa njim jednostavno nema greške
Philips LatteGo espreso aparat je najbolji poklon, Foto: Nikola Milošević

Zbog svega toga, tebalo mi je izvesno vreme da se “skućim” i da sve dovedem u savršen red. Samo godinu dana sam nameštala izgled dnevne sobe. Oduvek sam htela da imam kamin, zbog toga sam se i odlučila na život u kući, a ne u stanu. Veliki trpezarijski sto i prostrana ugaona garnitura bili su obavezni, jer sam htela da imam mogućnost da u svom domu ugostim što više prijatelja.

Zamišljajući savršenu kuću uvek sam videla sve moje prijatelje koji me posećuju i sa kojima u nedogled pričam opušteno i srećno.

To što sam želela napokon sam sebi i omogućila. Sada kad je kuća sasvim završena, organizovala sam “veliko otvaranje”, žurku za sve nas. Za taj događaj sam odvojila ceo jedan vikend: subota i nedelja za razgovore bez ometanja i čisto uživanja u kući na periferiji užurbanog grada.

Već oko podneva prijatelji su počeli da pristižu dok sam ja srećno iz rerne vadila pitice, kolačiće i sve one poslastice koje mogu samo da ulepšaju ovaj opušteni i srećni događaj.

“Pošto si ti neko ko pokreće sve naše sastanke i neko ko stalno organizuje kafe po kafićima, doneli smo ti jedan poklončić,” rekla mi je najbolja drugarica pružajući mi kutiju u kojoj je stajao Philips LatteGo aparat za pravljenje savršene kafe.

Philips LatteGo
foto: Nikola Milošević

Nisam mogla da verujem koliko me dobro poznaju. Ovo je bio savršen poklon! Osim što se svojim predivnim dizajnom odlično uklapao u moju novu kuhinju, Philips LatteGo aparat je pravio 12 različitih vrsta kafe. Svaki novi ukus mogao je da se memoriše na njemu, tako da je mojih 12 prijatelja „zapisalo“ svoje porudžbine za kafu upravo na MOM vlastitom aparatu za kafu!

Nisam gubila vreme, odmah sam aparat postavila u kuhinju i počela da istražujem kako radi. Saznala sam da ima sistem Aroma Extract koji uspostavlja optimalan balans između temperature kuvanja i izdvajanja arome održavajući temperaturu vode između 90 i 98 °C uz istovremeno regulisanje protoka vode što omogućava izuzetno izražen ukus kafe.

Po meni, najbolje od svega je što se u mlin od 100% keramičkih noževa stavlja kafa celog zrna koja se melje pa možemo natenate da uživamo u 20.000 šoljica sveže kafe pune arome. Mlin se može podesiti na 12 različitih nivoa od grubo seckane kafe do ultrafinog praha, zahvaljujući kojem se i sam ukus ovog napitka menja.

Česmovaču prečišćava Philips AquaClean filter za vodu koji blokira sve nečistoće što itekako doprinosi boljem ukusu kafe. Filter se menja tek kada skuvate 625 kafa, a sam aparat će signalizirati da je potrebna promena filtera.

Ipak, degustirajući prvu kafu shvatila sam da Philips LatteGo aparat ima mogućnost da stvori savršeno glatku penu od mleka tako što velikom brzinom meša mleko sa vazduhom, a onda ga dodaje u šoljicu kafe savršene temperature.

Nakon što smo napravili bezbroj kafa, red je bilo da sve očistimo. Zamislite samo moje iznenađenje kada sam videla da se uklonjivi sklop za kuvanje kafe jednostavno pere samo tako što ga isperete vodom sa česme!

U nedelju, ispraćajući društvo dogovorili smo se da ovo okupljanje opet ponovimo. Ideja je bila da im, čim nađem slobodno vreme, pošaljem poruku #DođiUKafić i to će biti šifra da ih savršena kafa iz Philips LatteGo aparata čeka kod mene.

Philips LatteGo
foto: Nikola Milošević
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs