10 RAZLOGA ZBOG KOJIH MUŽ PRESTAJE DA VOLI SVOJU SUPRUGU: Žene često prave greške koje mogu biti kobne za BRAK

Veoma često se postavlja pitanje zbog čega muž vremenom prestaje da voli ženu, a evo nekih od razloga.

Porodica
19:17h Autor:
10 RAZLOGA ZBOG KOJIH MUŽ PRESTAJE DA VOLI SVOJU SUPRUGU: Žene često prave greške koje mogu biti kobne za BRAK
Zbog čega muž vremenom počinje da mrzi ženu, Foto: Shutterstock

Sve češće smo svedoci porodičnog nasilja i nesluglasica u brakovima, te se nameće pitanje šta je ono što izaziva zlu kob među supružnicima.

Teško je zamisliti dok stojite pred oltarom – gledate kako vaša prelepa nevesta hoda niz prolaz – da će jednog dana umesto kraljice na njenom mestu biti veštica. Šta se može dogoditi da vašu kraljicu pretvori u vešticu? Ljubav u ogorčenost? I tera te da kažeš "Mrzim svoju ženu?"

Par, Svađa, Bračni partneri, Brak, Razvod
foto: Shutterstock

Zameranje i mržnja prema svojoj ženi se ne dešava preko noći. To je postepen proces koji traje mesecima i godinama. Ako ste "omraženi" supružnik, šta biste mogli da primetite da biste znali da nešto nije u redu?

Pa, možda ćete primetiti da je vaš supružnik manje pričljiv, manje razigran, manje ljubazan, itd. Nešto jednostavno neće biti u redu. Ta neugodna osećanja mogu biti suptilni znaci ogorčenosti koja se provlači kroz tkivo vašeg braka. Postoji niz razloga zašto se to može dogoditi.

Donosimo vam nekoliko uobičajenih ponašanja zbog kojih može doći do mržnje u brakovima i vezama.

1. Muž doprinosi više od žene

U odnosima je važno imati ravnotežu. Oba partnera treba da razgovaraju jedno sa drugim, razgovaraju o tome kako da upravljaju kućom, računima, decom itd., po mogućnosti pre sklapanja braka kako ne bi bilo iznenađenja. Sva odgovornost ne može pasti na jednog partnera.

Razgovaraj sa svojom ženom. Reši problem. Mogu postojati i drugi razlozi za "lenjost".

ljuti partneri, svađa
foto: Shutterstock

2. Prema vama se postupa kao prema detetu

Žene često umeju da kažu "Kao da imam drugo dete", misleći na muža. Međutim, stavljanje sebe u ulogu 'roditelja', a svog partnera u ulogu 'deteta'vaš partner bi mogao da shvati ponižavajuće, a to bi moglo biti veoma kontraproduktivno. Vaš partner vam može zameriti što ste preuzeli kontrolnu ulogu u vašoj vezi. Ovo može naneti ozbiljnu štetu vašem braku.

Dame, čovek za koga ste u braku možda ima grešaka, ali on je ipak muškarac. Postoje načini da razgovarate o stvarima bez snishodljivosti ili da se prema svom supružniku ne ponašate kao prema petogodišnjaku. Ako nastavite na taj način, samo će se pogoršati ponašanje vašeg muža i razviti ogroman ponor u braku.

3. Njihovi supružnici previše troše

Još jedno kritično pitanje koje uzrokuje da muž mrzi svoju ženu je kada pokušava da uštedi novac za crne dane, a njegova žena ga troši brže nego što on može da donese kući platu. Mnoge veze su prekinute zbog novca.

4. Nedostatak intimnih odnosa

Kada se prvi put zabavljaju, žene su često se*si i zaljubljene. Žena ispunjavava potrebe svog muškarca i ponaša se kao da uživa u tome, ali negde usput - posle dvoje dece, punog posla i pilatesa - više nema energije za se*s.

Nedostatak se*sa može uzrokovati da muž mrzi svoju ženu, posebno kod muškaraca sa normalnim se*sualnim apetitom. Na kraju krajeva, navikli su da imaju se*s redovno, a sada osećaju da moraju da mole za to - a čak i ne dobijaju.

Se*s je deo onoga što stvara intimnost u braku. Ako se sva energija potroši na drugom mestu, to će ostaviti otvorena vrata za aferu. Za muškarce, se*s je način da se emocionalno povežu sa svojim partnerima. To je njihov način stvaranja ljubavne veze. Ako mu žena odbije se*s, oseća se odbačenim - kao da nije dovoljno muško. Može da izgubi poverenje u svoje sposobnosti i da ostavi mogućnost mužu da mrzi svoju ženu.

ljubomoran muškarac, ljubomora, tuga, par, svađa, razvod
foto: Shutterstock

5. Prljavi borci

Parovi se svađaju. To je deo svih odnosa. Na kraju krajeva, imate posla sa dva odvojena entiteta sa različitim pozadinama i perspektivama. Ali postoji način borbe koji se može završiti razrešenjem umesto povređenim osećanjima.

Pitanja koja izazivaju zabrinutost moraju biti rešena, ali način na koji se oni rešavaju čini razliku.

6. Razgovor sa prijateljima i porodicom iza leđa

U brakovima nastaju nesuglasice i svađe. Jedna stvar zbog koje muž mrzi svoju ženu i oseća se izdanim je kada se žena okrene i pušta sav prljav veš svojoj porodici i prijateljima. Kada se to dogodi, muž se oseća izdanim, kao da ne može da veruje svojoj ženi da neće otkriti šta se dešava u njihovom braku. Zna da će na sledećoj večeri sa tazbinom gledati na njega sa krivicom i neprijateljstvom.

Važno je da vaš život bude privatan. Vaš supružnik ne želi da se oseća kao da je sve što radi pod mikroskopom da bi svi mogli da sude i kritikuju.

7. Muž se ne oseća cenjenim

Muž može početi da mrzi svoju ženu jer se oseća necenjenim. Rade dugo, popravljaju stvari po kući, pa čak i spremaju večeru nekoliko noći. Ali ipak, njihove žene im prigovaraju, teraju ih da rade sve više i više, ne ceneći ono što već rade.

Negujte svoj brak. Pohvalite sve male stvari koje vaš muž radi. Uradi stvari za njega. Muškarci često smatraju da je popravljanje stvari po kući znak ljubavi. Njegova supruga, međutim, možda to ne vidi na taj način. Umesto toga, možda očekuje dijamante, cveće ili jagode prelivene čokoladom! Ljubav se pokazuje na mnogo različitih načina. Naučite jezik ljubavi jedno drugog i naučite da cenite male stvari koje vaš muž čini za vas!

beba, roditelji, ljutnja, svađa
foto: Shutterstock

8. Uskraćivanje se*sa kao kazna

Nervirati se zbog svog meda je normalna stvar. Svađe se dešavaju u svakoj vezi. Ali da li je kažnjavanje svog muža najbolji način da popravite stvari? Ne, nije. Češće nego ne, kazna je uskraćivanje seksa! Veza se neće poboljšati strogim kaznenim ponašanjem. Stvari se obično mogu ispeglati, ali nikada korišćenjem okrutnih sredstava kao kazne.

Ako želite da poboljšate stvari, pričajte o pravom problemu. Nije uvek ono što mislite da jeste. Potražite bračno savetovanje, ako je potrebno. To će vam pomoći da sredite stvari.

9. Provodite previše vremena na telefonu/objavljivanje privatnih informacija

U današnjem svetu, posedovanje pametnog telefona i stalno prisustvo na društvenim mrežama može, u suštini, biti kao imati ljubavnika – stvar koja razdvaja parove.

Ne samo da stalno telefoniranje može da izazove probleme, već može i dodatno da zakomplikuje stvari ako se dele privatne i omalovažavajuće informacije. Razgovarajte sa svojim partnerom iz stvarnog života. Sklonite telefon za vreme večere i poštujte privatnost jedni drugih.

10. Pokušaj da promeniš supružnika

Često se ljudi venčavaju sa pogrešnom predstavom da će se njihov partner promeniti – prestaće da puše, postanu organizovani i prestaće da jedu brzu hranu. A ako oni sami ne prestanu, vi ćete – svojom ubedljivom veštinom – to učiniti.

Zaista ne možete promeniti nikoga, ma koliko se trudili. Ono što vidite dok izlazite je ono što ćete dobiti kada ste u braku. Možda postoje neka manja poboljšanja, ali ona ne dolaze iz prinude. Razgovarajte jedni sa drugima o stvarima koje bi se mogle promeniti, ali ne pokušavajte da transformišete svog supružnika u nekoga ko nije.

Sve navedeno može uticati na to da se odnosi u braku poljuljaju, međutim, NE POSTOJI STVAR KOJA MOŽE OPRAVDATI NASILNIKO PONAŠANJE!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

BrakSvađa