sjajan!

"PROPUTOVAO SAM SVET NOSEĆI JE NA RAMENIMA" Slavni glumac imao je neverovatnu vezu sa ćerkom svoje žene

Dakota Džonson je odrasla okružena ljubavlju. Pored mame i tate, koji su uspeli da održe toplu vezu nakon razvoda, u njen život je ušao još jedan roditelj - očuh Antonio Banderas.

Porodica
Autor:
"PROPUTOVAO SAM SVET NOSEĆI JE NA RAMENIMA" Slavni glumac imao je neverovatnu vezu sa ćerkom svoje žene
Antonio Banderas i Dakota Džonson, Foto: Frank Micelotta/Picturegroup / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Potičem iz porodice sa više brakova i imao sam veliku sreću. Dobila sam bonus tatu za kojeg sam vremenom shvatila da je zapravo jedan od najuticajnijih ljudi u mom životu“, rekla je Dakota Džonson jednom o Antoniju Banderasu.

Španski glumac upoznao je Melani Grifit na snimanju filma. Njihova odluka da budu zajedno bila je munjevita. U to vreme, Grifit je imala dvoje dece iz prethodnih veza.

Antonio Banderas
foto: Profimedia

Banderas je uspeo da postane pravi deo ove porodice. Prema rečima zvezde, deca su videla koliko je on voleo njihovu majku i vremenom su počela da ga doživljavaju kao drugog oca, a slatko ga zvali „Paponio” – mešavina reči „Papi” i „Antonio”. Njihov očuh je doneo malo španske ludosti u njihov život, kaže Džonson. Što je najvažnije, naučio je decu disciplini.

Njegova i Melanina popularnost bila je još jedna poteškoća koju je trebalo prevazići. Njihov sin i najmlađa ćerka nisu mogli da podnesu pažnju javnosti. Dakota je, s druge strane, bila drugačija; brzo je prihvatila svoju poziciju da je uvek u centru pažnje. Antonio se divio mudrosti svoje poćerke.

Antonio Banderas
foto: Profimedia

Banderas je prvi uočio glumački talenat mlade Dakote. Pozvao ju je 1999. da se pojavi u filmu Crazy in Alabama, koji je i sam režirao. U scenariju, devojka je imala samo nekoliko rečenica, ali je bila toliko predana svom poslu da je zahtevala učitelja glume. Džonson se priseća da je rad na istom setu sa njenom majkom i očuhom bio neverovatno zabavan. Jedina stvar koja ju je uznemirila je to što je morala da brine o Steli, koja je tada bila veoma mlada.

Da li se talenat nasleđuje? Malo je verovatno, iako njegove pojedinačne komponente mogu biti. Dakota kaže da je snagu i dostojanstvo dobila od bake, a humor od majke.

Naučila je poštovanje od svog biološkog oca, ali sve živo i svetlo u njoj kao da dolazi od njenog očuha. Zahvaljujući njemu, naučila je da razume španski, i da voli flamenko i hamon. Štaviše, Džonsonova svog očuha smatra jednim od najvećih glumaca našeg vremena. To je shvatila tek kada je postala punoletna i uronila u profesiju. A važna stvar u Banderasu, prema Dakoti, jeste da se on nikada ne umori od pokušaja da se poboljša.

Antonio Banderas
foto: Profimedia

Ali što je najvažnije, otkrio joj je magiju filmskog sveta. Antonio je jednom rekao za svoju pastorku: "Ona je moja ćerka, volim je. Nosio sam je na ramenima dok sam putovao po svetu."

Da, on insistira da je zove svojom ćerkom, i ponosan je na njen uspeh kao da je njegova rođena ćerka. Kada je glumica prvi put postala poznata, on je podelio svoje profesionalno mišljenje o njenom talentu. Banderas je izjavio da je ona višestruka umetnica, samo joj je potrebna prilika da to pokaže.

Antonio Banderas
foto: Profimedia

Oni su i dalje porodica

Nakon skoro dve decenije braka, Grifit i Banderas su 2014. objavili da se razvode. Par je tvrdio da se rastaju na ljubazan i prijateljski način. Slične fraze često koriste poznate ličnosti nakon što se njihova veza raspadne. Ali za ovaj par to nisu bile samo prazne reči.

Oni su zaista ostali zajedno kao porodica, nastavili da provode vreme zajedno ali i da obeležavaju svakojake proslave. Antonio kaže da gledajući njihovu decu sigurno shvata da on i bivša supruga nisu džabe živeli zajedno toliko godina. Definitivno je vredelo. Tokom događaja na crvenom tepihu, Banderas je upitan kakva osećanja gaji prema svojoj bivšoj ženi. Glumac je odgovorio duhovito bez oklevanja:

"Voleću tu ženu do svoje smrti."

Antonio Banderas
foto: Profimedia

Razvod nije uticao na Banderasov odnos sa decom. I dalje se sastaju skoro svakodnevno, izlaze zajedno i prate jedno drugo na crvenom tepihu. Oni takođe posvećuju dirljive govore jedni drugima dok primaju filmske nagrade.

Antonio je 2019. nagrađen Holivudskom filmskom nagradom za ulogu u filmu "Bol i slava". Pošto mu je Dakota uručila statuu, on je pobedu posvetio dvema ćerkama:

"Želim da ovo svojim ćerkama, jedna je ovde, Dakota, za nešto veoma jednostavno, jer me uvek zoveš papi! Nemaš pojma koliko ja to volim!”

Danas, kaže Banderas, Dakota je postala uspešna, što znači da je i često zauzeta. U rasporedu glumaca nije lako naći mesta jedno za drugo, a Antonio ne sumnja da će uskoro ponovo videti svoju Dakotu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs