SAZNAJTE VIŠE

IAKO SE ČINI DA IMA ŽIVOT IZ BAJKE, DO SKORO NIJE ZNALA ŠTA JE SREĆA: Ljubav i jedna teška odluka su je spasili

Nova godina za kraljevsku poroducu Monaka upravo je dobila još jednu srećnu vest - ćerka princeze Karoline, prelepa Šarlot Kaziragi očekuje treće dete.

Vip roditelji
Autor:
IAKO SE ČINI DA IMA ŽIVOT IZ BAJKE, DO SKORO NIJE ZNALA ŠTA JE SREĆA: Ljubav i jedna teška odluka su je spasili
Šarlot Kaziragi, Foto: CRY-Olivier Huitel / The Photo One / Profimedia

Otkako su u avgustu prošle godine u javnost izašle fotografije Šarlot Kaziragi u kupaćem kostimu na kojima se vidi zaobljeni stamačić, šuškanja o trudnoći nisu prestajala. Takođe, u poslednje vreme prelepa princeza je nosila samo široke haljine pa su mnogi to povezali s njenom željom da srećnu vest što duže zadrži samo za krug najbližih ljudi.

Šarlot Kaziragi
foto: Profimedia

Ukoliko je dojava koju je dobio jedan francuski časopis tačna, biće to njena treća trudnoća i drugo dete koje ima sa svojim sadašnjim partnerom. Četvorogodišnji Baltazar ima jednog starijeg brata, ali i jednu stariju sestru s očeve strane. Stariji brat Rafael ima deset godina, a otac mu je stend-up komičar Gad Elmaleh s kojim je raskinula 2005. godine.

Šarlot Kaziragi
foto: Profimedia

Danas žive u Parizu, gde su pobegli od medijske pažnje pa se ne pojavljuju tako često u medijima. Još uvek ispunjavaju osnovne kraljevske dužnosti pa su u decembru posetili Monako povodom Dana državnosti.

Podsetimo, Šarlot Kaziragi je ćerka princeze Karoline koja je od svoje majke i bake Grejs Keli nasledila raskošnu lepotu pa je već dobro poznato ime u svetu mode. Ali, uprkos unosnim ugovorima i moćnom prezimenu, mlada žena najradije se predstavlja kao obična‘građanka‘, a njen izbor mirnog porodičnog života, daleko od očiju javnosti, mnogi povezuju s velikom tragedijom iz njenog detinjstva.

Šarlot Kaziragi
foto: Profimedia

Danas 36-godišnja Šarlot starija je ćerka Karoline, princeze od Hanovera, a po svom pokojnom ocu, industrijalcu Stefanu Kaziragiju je italijanka. Punim imenom Šarlot Mari Pomeline Kaziragi rođena je 3. avgusta1986. godine, kao drugo Karolinino dete. Uz dva brata, dve godine starijeg Andrea i godinu mlađeg Pjera, ima i brata i sestru iz majčinog trećeg braka s princom Ernestom Augostom od Hanovera.

S obzirom da je jedanaesta u redu za presto Monaka, Šarlot se navodno odrekla svih kraljevskih titula, u nadi da će tako moći da vodi "normalan" život, bez da je stalno povezuju s njenom čuvenom porodicom Grimaldi.

"Mnogo mi je draže da me predstavljaju kao pisca, urednicu, novinarku, filmsku producentkinju i humanitarku", izjavila je jednom Šarlot u jednom od retkih intervjua.

Beg od monarhije

Šarlot Kaziragi
foto: Profimedia

Šarlotina želja da se odmakne od slave monegaške monarhije, mnogi vide u njenoj traumi iz detinjstva. Kad je, naime, imala svega četiri godine njen je otac Stefano poginuo u nesreći na moru. Poznat italijan učestvovao je u trci motornih čamaca, a kad je stradao imao je samo trideset godina.

Izbezumljena Karolina tada se s porodicom preselila u selo Midi Sen Remi-de-Provans u Francuskoj, gde su Šarlot i njena braća odrastala zaštićena od znatiželjnih očiju novinara. Za malu Šarlot to je bila spasonosna odluka, između ostalog tada se strastveno zaljubila u jahanje u kojem je godinama postizala zapažene rezultate, a danas joj je omiljena rekreacija.

Njena majka u januaru 1999. udala se za dugogodišnjeg porodičnog prijatelja princa Ernsta od Hanovera s kojim se preselila u pariško predgrađe Fontaineblu zbog čega Šarlot danas uz francuski, italijanski i engleski jezik govori i nemački.

Uz konje, otmena Šarlot se zaljubila i u filozofiju, a studije je završila je na Sorboni, gde je studirala i njena majka. Tokom studentskih dana zainteresvoala se za novinarstvo kao i filmsku industriju pa je kao mlada devojka uređivala publikaciju namenjenu održivoj modi, a 2012. osnovala je filmsku kompaniju "Swoon Productions".

Moda kao sudbina

Šarlot Kaziragi
foto: Profimedia

Uprkos silnoj želji da ostane van sveta glamura, svestranoj Šarlot modna karijera bila je predodređena. Čim je odrasla, modni svet u njoj je prepoznao gracioznost njene pokojne bake Grejs Keli pa joj je 2010. italijanski brend Guči ponudio saradnju. Ugovor je navodno bio nemoralno visok, a igrali su na kartu koju Šarlot nikako nije mogla da odbije- promovisala je liniju za jahače. Nakon toga širom joj se otvorio svet luksuznih brendova pa je 2018. snimila kampanju za Iv Sen Loren, a pre dve godine Šanel ju je uzeo za svoju ambasadorku.

Prerani gubitak oca reflektovao se i na Šarlotin ljubavni život i s 27 godina ludo se zaljubila u kanadskog stand-up komičara i glumca marokanskog porekla Gada Elmaleha kojem su tada bile 42 godine.

Njihova veza dugo je bila tema tabloida zbog razlike u godinama, ali i u društvenom statusu. Par je zajedno ostao dve godine, do 2015., a zajedno imaju sina Rafaela koji je bio star svega 17 meseci kad je ostao da živi samo s majkom.

Dimitri Rasam u braku je s Šarlot od 2019.

Od 2019. Šarlot je u braku s Dimitrijem Rasamom, libanonsko-francuskim producentom i sinom francuske glumice Kerol Buke, s kojim je godinu ranije dobila sina Baltazara Rasama Kaziragija.

Dimitri je očigledno Šarlotin princ iz snova budući da su po tradiciji njene porodice imale dva venčanja. Na civilnoj svadbi koja je održana na istom mestu gde su bračne zavete rekli i njena baka i deda, Grejs Keli i princ Renije, Šarlot je nosila netipičnu venčanicu s potpisom modne kuće Sen Loren. Samo mesec dana kasnije par se i crkveno venčao. Ovoga puta Šarlot je obukla raskošnu venčanicu luksuznog brenda Đambatista Vali kreiranu isključivo za nju, a ceremonija je održana u Provansi, u blizini mesta gde je odrasla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs