OVIM PITANJEM SE NIKO NIJE POZABAVIO

MISIJA TEŽA I OD POTRAGE ZA VENČANICOM: Šta sve majke mogu da obuku za svadbu svoje dece, a da se ne obrukaju

Nije samo mladencima teško da se odluče šta da obuku na dan venčanja. Njihove majke takođe žele da blistaju i proslave najrećniji dan njihove dece. Ali odabir haljine ili neke kombinacije nije za njih nikada lak zadatak.

Moda
Autor:
MISIJA TEŽA I OD POTRAGE ZA VENČANICOM: Šta sve majke mogu da obuku za svadbu svoje dece, a da se ne obrukaju
Foto: Profimedia / AP

Navikli smo da posebno mlade imaju problema da pronađu tu savršenu venčanicu u kojoj će provesti svoj najrećniji dan. Ali šta je sa majkama mlade ili mladoženje?

Potraga za savršenom elegantnom haljinom, interesantnim odelom ili kompletom može zaista biti "nemoguća misija". Osim što su elegnatnije stvari daleko skuplje, potrebno je utrefiti model koji odgovara telu majke koja je možda već u nekim godinama, ali i izbeći tamne boje kojima nije nesto kada su takva slavlja u pitanju.

Zvanice često biraju svetle nijanse, zemljane tonove, pastelne nijanse koje su se pokazale kao pun pogodak. Za one nešto hrabrije tu se mogu naći i ineresantni dezeni u jarkim ili pastelnim tonovoma, a često se među dezenima nađu i cvetovi ili cvetići.

Mi smo inspiraciju pronašli kod majki poznatih, koje su se verovatno mesecima pripremale za veliki dan u životu svoje dece, pa su se među njima našleSofija Loren, Viktorija Bekam, Kerol Midlton i jedna naša majka koja je prošlog meseca pobedila i ove svetske svojim odabirom, a to je Mirjana Bobić Mojisilović.

1. SOFIJA LOREN

Jedna od najlepših žena koja je hodala ovom planetom, Sofija Loren, je za vemčanje svoga sina obukla prelepo odelo u boji lavande sa interesantnim detaaljima. Oko vrata je stavila bisere, dok je u ruci imala klač torbu sa kristalima. Svoj pečat je kao i uvek dala svojom riđom kosom i jačom šminkom kao i naočarima sa velikim okvirima koje su i njen zaštitni znak.

1 / 5 Foto: Profimedia

2. KEROL MIDLTON

Majka buduće kraljice, Kejt Midlton je 2011. godine došla na venčanje svoje ćerke u elegantnom dugačkom sakou pastelno plave boje ispod kojeg je imala jednostavnu haljinu do kolena u nešto svetlijoj nijansi. Kako je engleski običaj da se na venčanja nose šeširi, ona je za ovu priliku ponela jedan damski takođe u istoj boji. Iako je ovo bilo kraljevsko venčanje, bez šešira, ovakav komplet bi bio idealan za slavlje kakvo je venčanje vašeg deteta.

Kerol Midlton
foto: Profimedia

3. VIKTORIJA BEKAM

Modna ikona i dizajnerka koja gotovo nikada ne omašuje kada su u pitanju ili street style izdanja ili ona glamurozna, je za venčanje svog najstarijeg sina nešto ranije ove godine, ponela slip haljinu sa vezom do poda u sivoj boji sa potpisom svog brenda. Ovakva haljina ipak zahteva besprekornu liniju, ali ovakav model dozvoljava da se preko nje porebaci i sako koji bi možda ovom stajlingu dao i nešto više.

4. KAROLINA OD MONAKA

Ćerka Holivudske dive Grejs Keli i majka Šarlot Kaziragi, je za venčanje svoje ćerke obukla tirtkiz haljinu do poda, koju je začinila preslatkim šeširom. Prelepa plemkinja je izgledala dostojanstveno čak i u boji koja nije česta da se vidi na venčanjima, posebno ne onim kraljevskim. Ali ona je uspela!

1 / 5 Foto: Profimedia

5. MIRJANA BOBIĆ MOJISILOVIĆ

Naša poznata spisateljica je ovog leta udala svoju ćerku Milu i za taj događaj ponela kombinaciju u stilu Keri Bredšo. Mirjana ima 63. godine (koje joj nikada ne bismo dali), pa je za crkveno venčanje u Hramu Svetog Save obukla satensku haljinu u narandžastoj boji na bretele, koju je ukrasila prelepim cvetnim pojasom u ciklama boji. U rukama je imala šljokičastu klač torbu i slične cipele na visoki štiklu.

6. LEPA BRENA

Jedna od najvećih zvezda naših prostora, Lepa Brena, je za venčanje Filipa Živojinovića i Aleksandre Prijović zablistala u jedinstvenom stajlingu. Za ovaj veliki događaj ona je obukla prelepu haljunu u boji lavande koju je uparila sa interesantim šeširom u istoj boji, ali i svim ostalim detaljima. Brena je svojim prepoznatljivim osmehom zaista blistala!

Lepa Brena
foto: Antonio Ahel/ATA
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs