ONI IMAJU 21 DETE, A PORODICA SE I DALJE ŠIRI: Supermama ukupno je provela 16 godina u trudnoći, a prvo je rodila sa 14

Sju i Noel imaju 21 dete, od kojih najstarije ima 34 godine, a najmlađe tek dve.

Porodica
17:48h Autor:
ONI IMAJU 21 DETE, A PORODICA SE I DALJE ŠIRI: Supermama ukupno je provela 16 godina u trudnoći, a prvo je rodila sa 14
Kako živi porodica koja ima 21 dete?, Foto: ossparry.co.uk Garth Hamer / SWNS / Profimedia

Nedavno smo pisali o Oksani Kobeletskoj koju je muž napustio kada je rodila petorke, a sada vam donosimo priču o tome kako dvoje ljudi uz veliku hrabrost i požrtvovanost odgajaju 21 dete.

Sju (47) i njen suprug Noel (51) Redford, iz Lankšira u Engleskoj, u aprilu 2020. godine su dobili svoje 22. dete što ih čini porodicom sa najviše članova u Velikoj Britaniji.

Sju je rodila 22 dece
Sju je rodila 22 dece foto: SWNS Lee McLean / SWNS / Profimedia

Sju i Noel oditelji su Krisu (34), Sofi (28), Kloe (27), Džeku (25), Danijelu (23), Majli (22), Luku (22), Kejti (20), Džejmsu (19), Eli (18), Ejmi (17), Džošu (15), Maksu (14), Tajli (12), Oskaru (11), Kasperu (10), Hejli (7), Fibi (6), Arčiju (5), Boni (3) i malenoj Hajdi (2).

Mnogobroja porodica Redford
Mnogobroja porodica Redford foto: Facebook / The Radford Family

Jedno dete im je preminulo u julu 2014. godine, dečak kojeg su nazvali Alfi.

Kod njih se sve radi "na veliko" pa tako i kupovina odeće za decu i kuvanje. Sju kaže da se sa ovolikim brojem dece morate dovijati na razne načine, pa tako ona u kupovinu ide samo sa starijim ćerkama, jer bi nastao haos kada bi povela svu decu. Tada kupuju sve što je potrebno za svakog člana porodici.

"Devojke samo uzmu korpe, u njih ubace gomilu stvari i ostave me da sve to platim", ispričala je na porodičnom YouTube kanalu na kojem su pokazale kako to izgleda, šta su sve kupile i za koga. Kući su došle sa gomilom kesa.

Porodica se nedavno uvećala kada je njihova ćerka Majli rodila svoje prvo dete, ćerku Ofeliju, i sada Sju i Noel imaju ukupno 6 unučadi. Kod njih su proslave rođendana jako česta pojava, a novogodišnji pokloni pripremaju se već sa jeseni.

Cela porodica, uključujući Majli i Ofeliju, žive u bivšem domu za negu koji ima deset spavaćih soba, a svakog dana peru i do 18 kg veša. Delove iz svog i više nego zanimljivog života dele na internetu.

Noelov privatni pekarski posao im je glavni izvod prihoda, prenosi The Sun.

Mama Sju je izjavila da su potrošili više od milion funti odgajajući svoju decu i da je ona bila trudna ukupno više od 16 godina.

Sju i Noel su se prvi put upoznali kad je Sju imala samo sedam godina, a prvo dete su dobili kad je Sju imala svega 14, a Noel 19 godina. Venčali su se 1993. kada je Sju napunila 18 godina.

- Definitivno nećemo imati više dece - rekla je Sju svojevremeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs