REINKARNACIJA

BIZARNI SLUČAJ REINKARNACIJE: Bliznakinje SU ZNALE brojne stvari iz života svojih TRAGIČNO STRADALIH SESTARA

Da li su bliznakinje Polok bile reinkarnacija svojih sestara, pitanje je koje je oduvek mučilo njihove roditelje.

Porodica
19:35h Autor:
BIZARNI SLUČAJ REINKARNACIJE: Bliznakinje SU ZNALE brojne stvari iz života svojih TRAGIČNO STRADALIH SESTARA
Da li su bliznakinje bile reinkarnacija svojih sestara?, Foto: Shutterstock

Iskustvo malog dečaka koji tvrdi da se seća prošlog života, te da reinkarnacija postoji ostavilo je u šoku njegovu majku, ali i čitavu javnost. Pojam reinkarnacije oduvek je izazivao debate - dok jedni čvrsto veruju u ovaj pojam, drugi ga potpuno odbacuju.

Reinkarnacija zapravo predstavlja uverenje da se ljudi ponovo rađaju u novim telima, dok su zagovornici ove teorije koristili razne slučajeve kako bi ošravdali svoja verovanja. Priča o sestrama Polok je jedan od najuverljivijih slučajeva.

Naime, engleski par Džon i Florens Polok imali su dve ćerke Džoanu i Žaklin. Obe su izgubili u maju 1957. godine u saobraćajnoj nezgodi. Džoana je u trenutku pogibije imala jedanaest, a Žaklin šest godina. Godinu dana kasnije Florens je zatrudnela, ali sama trudnoća nije donela mir u porodici.

Tragedija koja menja njihove živote

Jednog dana, sestre su krenule u crkvu sa svojim prijateljem koji je živeo u njihovom komšiluku ne sluteći šta će ih zadesiti. Naime, s leđa im je prišaso automobil, velikom brzinom i namerno ih udario. Sestre su na licu mesta ostale mrtve, dok je dečak hitno hospitalizovan, ali je uprkos naporima lekara, podlegao povredama.

Vozač automobila bila je gospođa koja se vraćala kući nakon što je izgubila starateljstvo nad svojom decom. Navodi se da je bila pod uticajem raznih lekova i da je bila potpuno besna. Kada je ugledala tu decu na ulici odlučila ih je udariti svojim autom, a nakon toga je smeštena na psihijatriju.

Neutešni roditelji

Roditelji su bili neutešni, te nikako nisu mogli da se pomire sa gubitkom svojih mezimica. Majka je postala veoma depresivna, dok je otac čvrsto verovao da će se njegove ćerke ponovoroditi u njihovoj porodici. Dobio bi vizije i osetio prisutnost svojih čerki u kući.

Međutim, različite tačke gledišta oca i majke dovele su do velikih svađa i raskola između njih dvoje, a malo je falilo da dođe i do razvoda.

Trudnoća Florens šokantno otkriće

Florence je ponovno ostala trudna 1958. godine. Par se nadao da će im novo dete pomoći da prebrode smrt svojih devojčica. Doktor im je potvrdio trudnoću i otkrio da čekaju jedno dete. Međutim, uprkos lekarskim tvrdnjama, Džon je verovao da njegova supruga nosi dve bebe.

Tako je i bilo. Florens je nosila dve devojčice, koje je rodila 1958. godine. Lekari su bili zaprepašteni jer su bili toliko sigurni da je jedno dete raslo unutar Florens. Svi su, osim Džona, bili u šoku. Majka je bila najviše šokirana jer nikada nije osetila da su u njoj dve bebe. Takođe, slučaj blizanaca nikad nisu imali u porodici tako da to uopšte nije očekivala.

Znakovi reinkarnacije

Kako su devojčice odrastale roditelji su shvatili da žele da im deca odrastu u manjoj sredini od grada u koji su se preselili pa su se vratili u stari gradić, smešten nedaleko Hadrijanova zida. Devojčice su u to vreme imale četiri godine i znale su stvari o samom mestu i sestrama koje nisu mogle nikako znati. Navodno, su znale da dođu same i do parka u kojem su se sestre Džoana i Žaklin redovno igrale, kao što su se bez problema odmah snašle u školi, koju su pohađale njihove sestre. Navodno je Florens kasnije čula da ćerke međusobno pričaju o saobraćajnoj nesreći i iznose pojedinosti koje nisu nikako mogle znati te je tek tada prihvatila da zaista postoji mogućnost da su duše njihovih pokojnih ćerki nekako završile u telima kasnije rođenih bliznakinja.

U dobi od pet godina njihova su sećanja izbledila i nastavile su živeti normalnim životima. Psiholog dr. Jan Stevenson se godinama bavio pitanjem reinkarnacije pa je tako u svoje istraživanje uključio, između ostalih, i slučaj devojčica Polok. Kako se obično navodi da posebni slučajevi traže i posebne dokaze, ovde se oni najvećim delom svode na prepričavanje priča koje kao dokazni materijal nisu čvrste jer se svode na vrlo neprecizna sećanja i to preuzeta iz vremena kada ih se glavni akteri više ne sećaju. U konkretnom slučaju se sve svodi na priče u stilu rekla-kazala, što ne znači da stvari nisu bile takve kakvima se prikazuju, ali niti da jesu, no nema mogućnosti da se tako nešto potvrdi ili odbaci zbog čega ovaj slučaj na ispitu autentičnosti "pada u vodu".

Tome u prilog ne idu ni roditelji, naročito otac koji je od početka bio uveren da su mu se ćerke vratile u novom obliku, a koji je i sam mogao velikim delom uticati na percepciju svojih kasnije rođenih ćerki, svesno ili nesvesno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs