pažljivo pročitajte

10 PRAVILA ZA IDEALAN ODNOS SA SVEKRVOM: Ukoliko ih poštujete, zaboravite na netrpeljivost, probleme i SVAĐE SA NJOM

Veoma je važno kakav odnos imate sa svojom svekrvom, jer to umnogome utiče i na vašu vezu ili brak sa partnerom.

Porodica
10:49h Autor:
10 PRAVILA ZA IDEALAN ODNOS SA SVEKRVOM: Ukoliko ih poštujete, zaboravite na netrpeljivost, probleme i SVAĐE SA NJOM
10 pravila za idealan odnos sa svekrvom, Foto: Profimedia

Odnos snaje i svekrve je nepresušan izvor problema u porodici, ali mogu se pronaći, iako mnogo ređe, i slučajevi gde se ove dve dame fenomenalno slažu. Rađena su brojna istraživanja koja pokazuju da su upravo roditelji nejčešći uzrok svađa među parovima. Naravno, mame partnera, ipak, imaju primat u nesuglasicama i nametanju svojih stavova i mišljenja.

Kako biste sveli neprijatne situacije na minimum, dobro proučite sledećih 10 pravila.

1. Stvari koje vam smetaju prvo kažite mužu

Ukoliko odnos sa vašim partnerom narušava njegova majka, najpre popričate sa njim. Iskreno mu recite šta vam sve smeta i zbog čega se loše osećate, jer iskren razgovor je najvažniji. Tako nećete dozvoliti da niko remeti vaš skladan odnos. Svakako, tu dolazi do izražaja i međusobno razumevanje.

partneri, razgovor
foto: Shutterstock

2. Svako vodi "bitku" sa svojim roditeljima

Nemojte se mešati u partnerov odnos sa roditeljima previše. Najvažnije je da vam bude dobar savezink u rešavannju nesuglasica sa njima, ako one postoje. Trebalo bi iz vašeg razgovora da pronađete najbolje rešenje, kao i da svojim roditeljima postavite granice, jer ne mogu da vam se upliću u svaki segment života.

3. Procenite dobro koliko vam nešto zaista smeta

Možda nekada burno odreagujete zbog stvari koja vam zaista ne smeta nešto preterano. Ako vam se desi takva situacija, obuzdajte sebe i sačuvajte svoje živce, jer nije vredno da se nervirate zbog svake gluposti.

Svekrva
foto: Shutterstock

4. Možda vam svekrva nekada i da dobar savet

Omalovažavanje mišljenja vaše svekrve samo zato što se razlikuje od vašeg jeste pogrešno. Umesto toga, dajte joj priliku i pokušajte da otkrijete zašto ona ima drugačiji pogled na situaciju od vas, Nešto novo ćete sigurno naučiti, a i sve više ćete prihvatati jedna drugu i bolje razumeti.

5. U svekrvimoj kući važe njena pravila

Stvari mogu postati nezgodne kada vaša deca provode vreme kod bake i deke bez vas. Postoje određene stvari koje tamo ne smeju da rade, a vi im dopuštate, ili obrnuto. U takvim situacijama treba da podsetite svekrvu da iako se ne slaže sa vašim stilom roditeljstva, to je vaše dete i vi ga vaspitavate, te bi trebalo da se pridržava vaših metoda.

Novac, Devojka, žena
foto: Shutterstock

6. Finansijska pomoć od roditelja

U redu je da roditelji sa obe strane vam pomognu novčano, kada vam je to neophodno, ali to ne znači da će mogu da odlučuju umesto vas. Vrlo je važno da ovde postavite jasne granice.

7. Svekrvinih pet minuta

Svako bi trebalo da ima vreme koje treba da posveti samom sebi. Možete nekada da joj i poklonite karticu za SPA centra ili neku masažu, ili joj napraviti omiljeni slatkiš, jer mali znaci pažnje svima znače. Idealno bi bilo kada mi sve to bilo uzajamno.

Devojka, Masaža, Spa, Spa Centar
foto: Shutterstock

8. Nije svaka "svekrva iz pakla"

Ukoliko želite da suprugova porodica postane i vaša porodica, a to važi i za vašu svekrvu, ponašajte se prema njoj kao prema bilo kojoj osobi s kojom želite da izgradite dobar odnos.

9. Želi da provodi stalno vreme sa unucima

Odlično! Danas se i onako svi žače na manjak vremena, zato tih slobodnih par sati iskoristite na pravi način sa mužem ili nekim društvom. Zabava i opuštanje svakome prija.

Baka, Unuci, Deca, Baba
foto: Shutterstock

10. Uvažite je

Potražite joj nekada pomoć ili je pitajte sa njeno mišljenje. Zamolite je da napravi neko njeno jelo koje vi volite, jer će se tako osećati korisno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs